Twee jaar na het openen van een vestiging in Napels blijft dit onderdeel van The Vita Group succes op succes stapelen. Vita’s aankoop van de schuimfabrikant I.M.P.E. S.p.A in januari 2021 zorgde voor de aanwezigheid in het tweede meubelproductieland van Europa en een van de grootste meubelexporteurs ter wereld. Met als resultaat het verdubbelen van het aantal medewerkers en het verviervoudigen van de productie.

Bovendien is het ook goed voor het internationale imago van Vita. De fabriek in Napels, bekend als Vita Italy, heeft een schuimafdeling, een tank farm, twee conversie hallen, drie magazijnen, laboratoria, kantoren en een grote ruimte voor voorraad en transport. Geheel volgens de instructies van het moederbedrijf heeft de fabriek het aantal medewerkers uitgebreid van 30 naar 60 en de hoeveelheid schuim die jaarlijks wordt geproduceerd van 3.000 naar 14.000 ton. Vita Italy produceert PU schuim voor de Italiaanse meubel- en beddenindustrie. Vanuit Napels worden ook markten in Oost-Europa, Zuid-Europa, Noord-Afrika en Noord- en Zuid -Amerika bediend.

Antonio Piccolo, Vita Italy’s manager: “Onze business heeft een snelle en positieve transformatie ondergaan sinds we Vita Italy zijn geworden. The Vita Group zet mensen centraal binnen de operatie en daardoor zijn we in alle opzichten gegroeid. Met onze uitgebreide capaciteit maken we nu meer schuim dan ooit tevoren en we kijken er naar uit om volgend jaar ons volume nog meer te doen groeien. Samen met de vooruitgang die we boeken in duurzaamheid lijkt dit weer een opwindend jaar te worden voor Vita Italy.”

Gilbert Davids, Comfort Foams MD, The Vita Group: “Twee jaar na de aankoop van I.M.P.E. S.p.A en de start van Vita Italy zijn we zeer blij met hoe deze faciliteit is geïntegreerd in onze organisatie. Ons investerings- en trainingsprogramma hebben geleid tot verbeterde faciliteiten en betere banen voor meer mensen in Napels. The Vita Group heeft nu een stevige basis in een van de meest prestigieuze meubelmarkten in de wereld met toegang tot nieuwe doelgroepen en met de mogelijkheid om onze duurzame producten bij nog meer klanten van over de hele wereld te krijgen.”

Een product dat het verschil maakt voor Vita is bijvoorbeeld Origin, een revolutionaire verzameling van flexibele PU schuimen met polyols gemaakt van planten met daardoor een lager impact op het milieu en een toegenomen aantrekkelijkheid voor consumenten. Het maken van duurzaam schuim zal bij Vita Italy plaatsvinden niet later dan 2025. In de afgelopen jaren heeft Vita fabrieken geopend in Litouwen, Polen en Roemenië. Hierdoor heeft het bedrijf kunnen investeren in Bed in a Box dat gemaakt wordt in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Roemenië en Duitsland. Eind vorig jaar werd het bedrijf uitgeroepen tot International Company of the Year (£100m+) tijdens de North West Insider International Trade Awards.