De Duitse mededingingsautoriteit heeft de in april ingediende overname van 50, 1 procent van de aandelen van online matrassenleverancier Emma door investeringsmaatschappij Haniel per 1 juli goedgekeurd. Hiermee is de overname een feit. De twee oprichters van Emma, Manuel Müller en Dr. Dennis Schmoltzi, behouden de overige aandelen. Dit meldt de site van het blad Möbelmarkt.

Emma is de eerste directe investering van investeerder Haniel in het nieuwe portfolio People met als thema’s gezondheid en welzijn. Door het begrip slaapkwaliteit een nieuwe definitie te geven en te optimaliseren door technische innovaties willen beide ondernemingen gezamenlijk de opvallende groei van Emma verder vormgeven.

“Inhoudelijk hebben we een match wanneer het om gezond slapen gaat als deel van een hogere kwaliteit van leven”, aldus Schmoltzi, oprichter en mede-CEO van Emma over de gesprekken met Haniel CEO Thomas Schmidt. “Bovendien hebben we snel vastgesteld dat we ook overeenkomsten hebben in de bedrijfscultuur, operationeel management en technische vooruitgang. De Emma manier van vooruitkijken en groeien als basis en het behoud van onze vrijheid van ondernemen door Haniel hebben Manuel en mij er van overtuigd om deze stap te nemen. Met Haniel hebben we een sterke, kapitaalkrachtige partner voor de lange termijn die ons met structurele know how ondersteunt en waarmee we tegelijkertijd flexibel in een bredere context kunnen blijven.”

Haniel is ook overtuigd van de synergie: “Emma is indrukwekkend gegroeid in de afgelopen jaren. We zijn overtuigd van zowel de verdere mogelijkheden van de markt en van Emma als bedrijf. Waarvan ik met name onder de indruk ben zijn de oprichters die een bijzonder talent voor leiderschap en talent hebben getoond. Daar kunnen we nog veel van leren en het zal ook bijdragen aan onze transformatie, met name in de bedrijfscultuur“, zo stelt Thomas Schmidt, CEO van Haniel. Als afbeelding een aantal merken van Haniel, waaronder ook het Belgische Bekaert.