Beursorganisaties blijven er op hameren: fysieke beurzen is wat de mensen willen. Zo ook Messe Frankfurt, dat een onderzoek hield dit voorjaar onder bedrijven die eerder op een beurs in Frankfurt hebben gestaan.

Bedrijven hebben aangegeven dat het gebruiken van digitale platformen zeker voordelen heeft geboden tijdens de pandemie. Beurzen met een hybride formule (deels fysiek, deels digitaal) konden zeker de afgelopen weken doorgaan. Maar: mensen hebben persoonlijk face to face contact nodig tijdens beurzen, zo stelt men in Frankfurt naar aanleiding van het jongste onderzoek. Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt: “Een duidelijke voorkeur voor fysieke beurzen. Slechts 3 procent van de ondervraagden wil voortaan alleen maar digitale beurzen. Sterker nog, 67 procent van onze klanten wil alleen maar fysieke beurzen. Terwijl 30 procent aangeeft de hybride formule te prefereren. In totaal geeft dus 97 procent aan het belang van fysieke beurzen te onderkennen.”

Marzin voegt daar aan toe: “We hielden dit onderzoek voor het eerst in 2020 en niet alleen wilden de klanten er graag aan meedoen, er was ook een sterke stijging in het vertrouwen in fysieke beurzen tussen het eerste en het tweede onderzoek van dit voorjaar. De economische situatie van veel klanten heeft zich tijdens de pandemie verbeterd en de wil om aan beurzen deel te nemen is sterker geworden, zowel nationaal als internationaal. Zowel nu als in de toekomst. Dit heeft ons veel vertrouwen gegeven voor het blijven organiseren van fysieke beurzen. Onze klanten zijn er nog steeds.”

59,000 bedrijven deden mee aan het onderzoek. en 70 procent gaf ook nog gedetailleerde feedback over hun markt en hun positie binnen deze markt. Dit had Messe Frankfurt naar eigen zeggen niet verwacht en het overtrof hun stoutste verwachtingen. Messe Frankfurt en de verkooporganisaties waarmee het samenwerkt zijn dan ook zeer optimistisch over de toekomst van fysieke beurzen: “Onze klanten zijn er weer helemaal klaar voor!”