Minotti’s visie op hospitality wordt jaarlijks vertaald naar een virtueel concept. Dus een niet bestaande plek met niet bestaande hotelkamers en villas die bedoeld zijn om te informeren en te inspireren. Deze zomer is er het concept van de Waterrock Boutique Hotel and Villas dat inhaakt op de huidige high-end hospitality trends.

Uiteraard is dit virtuele project gevestigd aan de Middellandse Zee, in een heuvelachtig kustgebied met prachtig uitzicht over zee. Indoor en outdoor lopen moeiteloos in elkaar over (het mooie weer helpt daarbij, vanzelfsprekend) en deze opstelling staat vol met meubelen uit de collectie 2022 van Minotti. De stijl wat betreft architectuur past bij de meubelen (in plaats van andersom, zoals in het echte leven) met veel aandacht voor zichtbaar beton en staal dat een satijn finish heeft. Gebutst en gekrast hout, lak en spiegelende oppervlakken zijn te zien.  De stijl loopt uiteen van Rationalisme tot Mid-Century American en Brutalisme (het beton). Pittoresk, sfeervol en o zo Minotti, aldus het Italiaanse familiebedrijf.

Het hoofdgebouw in deze setting is het Waterrock Boutique Hotel met drie onderdelen: de Ishi Bar (Ishi is Japans voor ‘steen’), de Mizu Spa (Mizu is Japans voor ‘water’) en de Oleander Grill, een restaurant. Oriëntaals. minimalistisch en toch sfeervol. De lounge van het hotel (bovenaan) heeft twee zitmeubelen ontworpen door Rodolfo Dordoni: Twiggy met ton sur ton stiknaden en Goodman, een modulair systeem.

De Ishi Bar (hierboven) heeft ook de Twiggy staan plus de Sendai loungstoel in combinatie met de Oliver lounge tafel. De Yoko Cord outdoor stoelen en het modulaire Patio Teak zitsysteem vullen dit aan. De Mizu Spa (hieronder) heeft als ruimte op de grens tussen binnen en buiten de Horizonte van Marcio Kagan/studio mk27 staan en opnieuw de Patio en de Belt Cord Outdoor meubelen bij het zwembad. In de ruimte daarnaast staat de Florida.

De Oleander Grill (hieronder) is voorzien van meubelen voor eten, converseren en zelfs werken. Alhoewel, eten en converseren in dit milieu staat zo ongeveer gelijk aan hard (net)werken, dus wellicht vandaar. Ook hier weer een naadloze overgang van binnen naar buiten met de Lars en Sendai sofas, de Linha Fina tafels, de kleine Yoko fauteuils en buiten de Bellagio tafels en de Belt Cord Outdoor armstoelen met kleurige stoffering die geschikt is voor alle weersomstandigheden. Maar in deze droomwereld regent en waait het natuurlijk nooit.

Het Waterrock Boutique Hotel heeft naast zich drie typen villas staan die op lijken te gaan in het landschap: Lotus Tree (hieronder), Maple Tree en Cherry Tree. Ze verschillen in afmetingen maar ook hier bieden ze alle ruimte aan de collectie van 2022. Nogmaals, alles virtueel maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Wegdromen mag altijd. De link naar deze wereld: WATCH THE VIDEO