De term Eye Candy wordt te pas en te onpas gebruikt maar de nieuwe collectie van Minotti is echt om van te watertanden. Onder leiding van Rodolfo Dordoni tekende een team van internationale ontwerpers voor de collectie van 2020.

De collectie is voor binnen en buiten, bestaat uit zitmeubelen tafells, kasten en accessoires en, tsja, hoe zeg je dit, is niet bestemd voor een klein budget. Haute couture, strak, comfortabel, voor mensen die achteloos kunnen zeggen: doe maar twee van deze en drie van die. Voor de high end hospitality sector en de consumenten die daar vaak vertoeven en hetzelfde thuis willen hebben staan. De ontwerpers zijn Europees, Aziatisch of Noord/Zuid Amerikaans, de smaak is voor mensen die niet stil staan bij waar iemand vandaan komt: men (her)kent elkaar.

Dus hoewel de fabrikant leuke regionale verschillen in de ontwerpen ziet, gaat het om een en dezelfde internationale jet set smaak. Stijlvol, tijdloos, vanzelfsprekende hoge kwaliteit in materialen en afwerking. Jaja, maar waar hebben we het hier over? De Connery, Blazer en Mattia van Dordoni zelf als zitmeubelen voor binnen om te beginnen.

De Connery (let ook op de naam) is een modulair seating system met as inspiratiebron de Amerikaanse architectuur uit de jaren 50 en 60. Mad Men meets James Bond. Geometrisch, strak, precies gemaakt Gestoffeerd of in eder, met handgrepen die niet misstaan aan een diplomatenkoffer. Bovenaan dit artikel ziet u de Connery.

De Blazer (hierboven) heeft een karaker waar het handwerk van afstraalt, volgens de fabrikant. Met een zogenaamd matelassé effect in de stoffering die de belijning van het ontwerp nog meer benadrukt. Wat dit betekent? Een voelbare structuur in de stoffering, met hoogteverschillen. Maar dan niet zoals bij ribfluweel; veel subtieler uiteraard.

De Mattia sofa en fauteuils (hierboven) zijn een nieuwe interpretatie van een ontwerp uit de jaren 70 uit het archief van Minotti. Dus met ronde vormen en een zachte zitting waar je in wegzakt.

Torii, van het Japanse nendo, is een luchtig ontwerp met ronde volumes, slanke lijnen en ogenschijnlijk simpel getekend zoals alleen Japanners dit lijken te kunnen doen. Een smalle rugleuning met een verticaal quilting effect in de stoffering en een bies langs de kussens benadrukken het vakmanschap in de afwerking. U ziet Torii hierboven.

Marcio Kogan ontwierp de Linha dining en coffee tables, de Boteco sideboards en de Daiki fauteuis, die ook verkrijgbaar is in een outdoor versie. Minimalisme met een grote persoonlijkheid. Veel aandacht voor details. U raadt het reeds, de ontwerpen van Kogan staan hierboven.

Designer duo GamFratesi tonen een perfect evenwicht tussen Scandinavische cultuur en Italiaanse traditie met een balans tussen binnen en buiten. De Fynn en Fynn Saddle-Hide fauteuils en lounge of kleine eetstoelen vormen het resultaat van een mooie mix van hout en zadelleer, licht in gewicht en minimalistisch van structuur. Hierboven twee voorbeelden.

De Indoor collectie heeft een brede reeks van koffietafels en acessoires en wordt gecompleteerd door de Lou 2020 van Christophe Delcourt. Een aanvulling op zijn originele design uit 2017. Lichter in uitstraling en met nieuwe materialen, kleuren en metalen poten. Hierboven de Lou 2020.

De 2020 Outdoor Collection is bedoed voor tuinen en terrassen (ook in de hospitality sector) en voor op jachten. Een van de hoogtepunten is Sunray (zie hierboven) van Dordoni: relaxen en geborgenheid in de open lucht op de karakteristieke Minotti manier. Bij deze serie horen ook de Fynn Outdoor stoelen en eettafel van GamFratesi, de Daiki Outdoor stoelen van Marcio Kogan, de Terrace eettafel van Rodolfo Dordoni en vele andere aanvullingen en accessoires. Op www.minotti.com kunt u alles zelf bekijken.