Inspiratie kan overal vandaan komen. Voor de Sisters Janssen zijn dit vaak kunstwerken, teksten en quotes, met thema’s over het breken van verwachtingen van de samenleving of stereotypes. Een voorbeeld? De quote “Not me in a box, I’ve outgrown them”. Naast dat iedere kamer volgens een eigen kleurenschema is ingericht met de items uit de nieuwe MADE collectie, hangen er in iedere ruimte ook kunstwerken van de zussen.

Centraal in de kamer staat de Yates eettafel. In combinatie met de rood geschilderde muren (én plafond) is de retro-inspiratie niet te missen. Maar, door onder andere de Bobble tafellamp in roomwit neer te zetten, blijft het toch een esthetische lichtheid hebben. Voor de kunstwerken in de eetkamer waren de zussen geïnspireerd door Nina Simone en haar songteksten over onderdrukte, zwarte vrouwen.

In de aansluitende kamer, de lounge, is er gekozen voor paars- en blauwtinten. Het is een plek om onderuitgezakt op de Mathilde bank tot rust te komen. Met neon verlichting wordt het paars nog extra benadrukt – en toch straalt de kamer een uitnodigende warmte uit.

Om het hele appartement weer in balans te brengen zijn de kleuren in de woonkamer en slaapkamer licht en zacht. In de woonkamer staat de ruime Livienne hoekbank, omringd door planten. Tussen het groen door vind je de metallics van de Collet tafellamp, Adria spiegels en de Globe wandlamp. Zo worden 2 samen 1. En die ronde vormen? Zo jaren 70.

In de slaapkamer draait het allemaal om zacht. Om die zachtheid te omarmen vind je er whitewash bouclé, een beetje bruin en verschillende tinten beige. Met onder andere de Isadora fauteuil en de Julia lamp zijn er weinig scherpe lijnen te vinden.

“Als je het ons vraagt, verdient elke muur in je huis een kunstwerk. Dat kunnen kleine kunstwerken zijn of grote statement pieces. Vul je huis met persoonlijke werken waar je vrolijk van wordt, in welke kamer je ook bent. Als je graag een risico neemt kun je combinaties proberen die op het eerste gezicht niet bij elkaar passen. Combineer ook verschillende maten en kleuren met elkaar.” – Sisters Janssen

Naast de kunst van de zussen, is het appartement sinds de heropening ook beschikbaar voor creatieve projecten, shoots en video’s. Via deze link kunnen creatievelingen een afspraak inplannen. Daarnaast geeft het appartement  klanten in de showroom een unieke mogelijkheid om de AW21 items in een setting te bekijken die als thuis voelt.