Het restaurant en het hotel van de bekende ontwerper Piet Hein Eek op de Strijp-R in Eindhoven is failliet verklaard waardoor 30 mensen hun baan kwijt zijn. Eek vroeg zelf het faillissement aan en wil doorstarten. Vandaag valt vermoedelijk de beslissing of dit daadwerkelijk gaat gebeuren, gisteren draaide het restaurant nog.

Nadat de rechter in Den Bosch het faillissement dinsdag uitsprak zijn Eek en curator Jeroen Tulfer op zoek gegaan naar de mogelijkheid van een doorstart. Krapte op de arbeidsmarkt en een belastingschuld na de corona periode hebben het hotel en het restaurant net zoals vele andere horecabedrijven de das omgedaan. Alle horeca van Eek staat onder een en dezelfde besloten vennootschap en hierdoor ondergaat het hotel, dat goed liep, hetzelfde lot als het restaurant, aldus een woordvoerder van Eek.

Het hotel is vooralsnog open en gisteren was het restaurant dit dus ook. Maar volgens Eek is een nieuwe exploitant de enige hoop op redding van het hotel en het restaurant want anders sluiten de deuren voorgoed. Het hotel ging vorig jaar open. De horeca activiteiten van de ontwerper staan uiteraard los van zijn designbedrijf, dus suggesties dat Eek volledig failliet zou zijn moeten als ongegrond worden gezien.