Dit tiny house van de eigenaren Muk en Nick is midden in de bossen gebouwd op de Veluwe, vlak bij de Zandenplas. De naam Mori staat voor het Japanse woord ‘forest’. Wij zeggen gewoon ‘bos’ in Nederland, maar dit terzijde. Het tiny house is bedoeld als vakantiewoning waar plaats is voor vier personen. DuravitModuleo en Occhio werkten onder andere mee aan dit project.

“Mori is gebouwd volgens de Wabi Sabi aanpak waarbij 7 Japanse principes voorop staan, duurzaamheid, eenvoud en imperfectie. Zo creëerden zij naast duurzame interieurs ook een plek die eigen en warm aanvoelt”, aldus het PR bureau van de boven genoemde bedrijven.De schetsen van de buitenzijde en de plattegrond, die zijn gemaakt door de eigenaren, waren de basis voor de lokale aannemer. De materiaalkeuzes zijn esthetisch en optisch weloverwogen. Mori staat in het bos, dus een goede isolatie en een duurzame afwerking is heel belangrijk. De basis is vervaardigd uit hout en de muren zijn voorzien van gipsplaten.  Het tiny house beschikt over een CV om het huisje te verwarmen maar de basis is een pelletkachel. Er is maar een minimale stroomvoorziening, dus geen vaatwasser of energie slurpende apparaten.Ook wat betreft de aankleding is gekozen voor zoveel mogelijk duurzame, natuurlijke en recyclebare materialen. “Zo is voor de vloer gekozen voor de enige 100 procent recyclebare PVC vloer ter wereld, het Vortex patroon uit de Moduleo Moods collectie. De veerkrachtige laag van deze vloer anticipeert op je lichaamsgewicht en zorgt voor een zacht gevoel onder je voeten. Omdat een Moduleo vloer over uitstekende isolerende eigenschappen beschikt, blijft de temperatuur in elk seizoen comfortabel. Daarnaast zijn PVC-vloeren veerkrachtig en reduceren het loop- en transmissiegeluid tot een absoluut minimum. Een Moduleo vloer is daarom bij uitstek geschikt in een tiny house. Ook stoot PVC water af, waardoor de vloer water- en slipbestendig is. Door de beschermende toplaag kan een Moduleo vloer goed tegen een stootje. Deze toplaag voorkomt slijtage, beperkt krassen en vlekken en beschermt het design en dit maakt de vloer onderhoudsvriendelijk.”

Een designelement in het tiny house is het Mito sospeso armatuur van Occhio. “Occhio staat voor uitmuntend design, unieke lichtkwaliteit en joy of use op het hoogste niveau en daarmee voor een nieuwe lichtcultuur. Mito sospeso is met zijn techniek en vormgeving uniek in zijn soort.  Door de keuze voor kleur, maat en omgeving komt de Mito hier optimaal tot zijn recht.”

Ook voor de badkamer is gekozen voor een Japanse stijl. Deze is volledig ingericht met het sanitair van Duravit. Het badkamermeubel is van de Happy D.2 Plus collectie. Er is gekozen voor een asymmetrisch meubel met een zitelement en een bijpassende, verwarmde spiegel. Voor optimale hygiëne en met het oogpunt op eco-friendly is gekozen voor de Sensowash Starck F douche-wc. De technische details, uiteenlopend van een sensor tot het automatisch openen van de klep, tot het brede scala aan instelmogelijkheden voor de verwarmbare zitting, douchesproeier en warme lucht föhn garanderen optimaal comfort en hygiëne. “Het hoogtepunt van de badkamer is de binnen- en buitendouche in één. Een geheime deur in de douchecabine zorgt ervoor dat je de vrijheid van een buitendouche in de natuur kunt ervaren. De douchecabine heeft ! een Stonetto douchebak en C.1 mengkraan.”

Meer informatie op mori.travel