Tijdens Orgatec lanceerde Kvadrat de stoffen Steelcut 3, Steelcut Quartet en een preview van Steelcut Beat als nieuwste kwaliteiten van de serie stoffen ontworpen door Giulio Ridolfo en Frans Dijkmeijer. Het gaat om meubelstoffen in warme, optimistische kleuren bedacht door colour master Giulio Ridolfo.

Steelcut stoffen staan voor buitengewone heldere en tegelijkertijd diepe kleuren. Frans Dijkmeijer is verantwoordelijk voor het patroon, waarbij driedimensionale pyramides of staalpunten zichtbaar en voelbaar zijn. Ondanks de complexe structuur is de stof licht en toch multidimensionaal. Met kleurnuances die veranderen door de lichtinval. De 3 nieuwe kwaliteiten gaan een levendige dialoog met elkaar aan in constructie, garen en kleur. Iedere stof bevat meerdere garens in kleuren die zijn bedacht door Ridolfo (foto hieronder). Ze kunnen dan ook prima met elkaar worden gecombineerd en zijn geschikt voor zowel thuis als in projecten.

De inspiratie voor de kleuren komt uit zijn leven in ItaliĆ«, foto’s die hij in Mexico nam en zijn grote bewondering voor de collages van Henri Matisse. Er zitten veel tussentinten bij die tussen bloemenkleuren en meer aardse tinten vallen. Ridolfo: “Mijn moeder kookte altijd voor iedereen in onze grote familie. Mijn oma zorgde voor de tuin. Dus de kleuren uit de keuken, de polenta en de kleuren uit de tuin, daar ligt mijn basis. Daarom ziet deze collectie er op een bepaalde manier zo natuurlijk uit.”

Steelcut 3 is van wol en heeft 19 nieuwe kleuren in aanvulling op de bestaande 21 Steelcut kleuren. Door nieuwe combinaties zijn nieuwe tinten ontstaan. Steelcut Quartet combineert vier kleuren in het garen en is ontstaan uit de dialoog tussen arte cinetica e programmata kunstwerken en tinten uit de kleurencatalogus bibliotheek van Giulio Ridolfo. Steelcut Beat (Preview) heeft twee verschillende ruitpatronen, ‘ribbon’ en ‘grid’ die een meubel echt aankleden als een trench coat.