Gisteren heeft MOSO International BV uit Zwaag branchegenoot Bambeau overgenomen. Bambeau Becker und Grossgarten, zoals het Duitse bedrijf voluit heet, zal voorlopig nog onder eigen naam actief zijn in de markt.

Samen sterker, zo luidt het motto van dit samengaan, aldus MOSO. Dankzij de overname kan de Europese marktleider in bamboe voor binnen en buiten nu nog actiever aanwezig zijn in meerdere markten. “We kennen elkaar al jaren en hebben altijd grote bewondering en respect voor elkaar gehad”, aldus René Zaal, oprichter en CEO van MOSO International (inks op de foto). “We zien grote voordelen in de synergie van beide bedrijven”, zo zegt Michael van Houten, verantwoordelijk voor de verkoop van MOSO in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Stefan Becker, CEO van Bmbeau (rechts op de foto): “Voor ons zijn er voordelen in het productprogramma, beschikbaarheid van producten en know how.” Beide bedrijven hebben R&D en productie faciliteiten (in Europa en in China) die nu samen optrekken om nog betere producten te ontwikkelen. MOSO streeft er nog steeds naar om de grote mogelijkheden van bamboe als materiaal in te zetten als alternatief voor andere materialen. “Waar kan bamboe klassieke grondstoffen vervangen? Naast vloeren en wandpanelen kan je, bijvoorbeeld, denken aan gevels met zonwering of producten voor openbare ruimten of de automotive industrie”, aldus Zaal. De bamboe hijsbalken voor transporteur Mammoet en de UltraDensity vloeren in Franse spoorwegstations zijn maar twee voorbeelden van dit soort toepassingen. Met de overname van Bambeau is het verzinnen en ontwikkelen van nieuwe toepassingen alleen nog maar versterkt, zo stelt MOSO.