De beurzen buitelen over elkaar heen met aankondigingen, wijzigingen, of uitstel. MOW doet daar niet aan mee en staat gewoon gepland voor 18 tot en met 22 september in Bad Salzuflen.

Er zijn al veel boekingen voor deelname binnen, zo zegt de organisatie. De MOW is een van de weinige internationale beurzen die altijd is doorgegaan, pandemie of niet. Zonder onderbreking, altijd op hetzelfde tijdstip. Met als altijd de nadruk op het midden van de markt, met veilige omstandigheden voor deelnemers en bezoekers. Dit jaar wordt een turbulent jaar voor de meubelbranche: de vraag is nog steeds aanhoudend groot maar prijzen en levertijden staan nog steeds onder druk. De noodzaak om elkaar fysiek te zien en afspraken te kunnen maken is dus groter dan ooit, zo meent de organisatie. De nadruk op lokaal (lees: Europees) inkopen is toegenomen.

Ook daarom staan Roemenië en Turkije dit jaar met een landenstand op de beurs: zij kunnen produceren en leveren. Merken die al ingetekend hebben zijn onder andere Calia, Nicoletti, Man Wah, JOFA, en de Besolux Group met CXL by Christian Lacroix. Voor slaapkamers zijn bijvoorbeeld Richfield, Marzenie en Ventius aanwezig. Europese aanbieders voor young living/self service zijn bijvoorbeeld Interlink, Trasman, Ekowood, ML Meble en Gautier. Nieuwe namen op de MOW 2022 zijn bedrijven als Flexa, Jadrina, Len-Art, The Beds, Unique, Sitab en Isvea. De 360-Degree Plaza krijgt een update voor september.

Het kan  niet vaak genoeg herhaald worden, zo vindt men in Ostwestfalen: de beurs is er voor het absolute midden van de meubelmarkt, waar een aantrekkelijke prijs en snelle leveringen leidend zijn, zowel voor de fysieke als voor de online handel. Grote aanbieders, maar ook kleinere, generalisten naast specialisten, vaste adressen en nieuwkomers. Dicht op de markt, en als marktsegment: midden, midden, midden. De organisatie verwacht dat net als vorig jaar ongeveer 40 procent van de bezoekers van buiten Duitsland zal komen.

www.mow.de