Indrukwekkend verhaal in het AD, vanmorgen. De woonwinkel van de 34 jarige Haci Ekinci (34) brandde afgelopen zondag volledig uit: ‘Pijn in mijn hart, maar moet zélf weer opstaan’

Haci Mert Ekinci (34) treurt. Niet alleen vanwege zijn eigen afgebrande woonwinkel in Capelle aan den IJssel, óók voor de buren. De ondernemer vindt het rot dat het vuur bij hem is ontstaan. ,,Dat spijt ons.”

Tien minuten duurde het misschien, de inzamelingsactie die vrienden voor Ekinci na het inferno op de Capelse woonboulevard waren begonnen. En toen greep de Rotterdammer in. ,,Het was heel aardig, maar ik vind dat ik dit als ondernemer zelf moet oplossen. Als je een keertje valt, moet je kunnen opstaan. Ik heb vroeger bij Sparta gevoetbald, daar leerde ik dat.”

Lees hier verder bij de collega’s van het AD.

Ook Rijnmond besteedt uitgebreid aandacht aan de brand: Flinke kater voor gedupeerde ondernemers na brand in Capelle aan den IJssel: ‘Droevigheid overheerst’