De Italiaanse meubelfabrikant Natuzzi produceert op dit moment operatiemaskers in de fabriek in Ginosa (provincie Taranto). Dit masker filtert bijna 100 procent en is geschikt voor zowel medisch personeel als de gewone bevolking.

In minder dan drie weken heeft Natuzzi de fabricage van deze maskers opgestart volgens de regels van het Istituto Superiore di Sanità (het Italiaanse RIVM) en de machines en productiemethoden aangepast van meubelen naar mondkapjes. Waar normaal leer wordt gesneden en genaaid gebeurt dit nu voor medische maskers die gecertificeerd zijn. Het composiet filtermateriaa in de maskers zorgt voor veiligheid en comfort, aldus Natuzzi.

Een speciale machine om de maskers voor verzending nogmaals te reinigen is ook geplaatst in de fabriek. Twintig medewerkers houden zich bezig met de productie, zij werken op gepaste afstand van elkaar. “We hebben direct gereageerd op de oproep uit onze regio naar meer hulpmiddelen. Met onze know-how en apparatuur kunnen we een bijdrage leveren aan de bestrijding van het virus”, aldus Pasquale Natuzzi junior, Chief Creative & Marketing Officer van het familiebedrijf. “Onze hechte band met de regio Apulia, dat deel uitmaakt van ons DNA, maakt het niet meer dan vanzelfsprekend dat we ons inzetten. Onze regio inspireert ons dagelijks, dus het is een plicht om iets terug te doen. We zijn een wereldmerk,, maar hier liggen onze wortels, hier komen we vandaan.”

Het bedrijf maakt nu enkele duizenden stuks per dag die aan ziekenhuizen worden gegeven. Maar ook gaan ze naar de Bescherming Bevolking, de politie en de medewerkers van Natuzzi zelf. De fabrikant geeft haar flexibiliteit als voornaamste reden waarom het in staat is geweest om in zeer korte tijd de productie aan te passen van meubelen naar maskers.