Binnen een uur na de persconferentie van premier Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM reageerde INretail op de boodschap dat de beperkende maatregelen voor de economie gehandhaafd blijven tot tenminste 20 mei.

“Het is positief dat de intelligente lock down werkt als wapen tegen verspreiding van het corona virus, vindt INretail. Voor winkelondernemers is het belangrijk dat consumenten veilig kunnen blijven kopen. De economie wordt door de maatregelen keihard geraakt en moet wel blijven draaien. De overheid kan dat stimuleren door uit te dragen dat veilig winkelen mag en dat protocollen daarvoor werken Nu roept zij op ‘winkel liever niet’.  Liefst 400.000 mensen werken in de non-food retail. Ondernemen in de 1,5 meter economie is een enorme uitdaging. Hulp van de overheid en andere partijen zal voor de non-food retail nodig blijven, zolang beperkingen gelden.”

“Retailers zetten alles op alles voor binding en tevreden klanten. Via sociale media, shoppen op afspraak en lokale samenwerkingssites tonen ondernemers hun creativiteit.”