Zaterdag 6 mei a.s. vindt de kroning van Charles III plaats in Westminster Abbey te Londen. Tijdens de historische ceremonie nemen alle genodigden plaats op stoelen van Nederlandse makelij. Casala heeft Westminster Abbey in 2015 voorzien van 2.200 Curvy stoelen met Zifra digitale stoelnummering. Het houten stoelmodel Curvy is een functionele stoel die op esthetisch vlak perfect bij de architectuur en de sfeer van de abdij past. Het digitale Zifra display in de rugleuning met rij- en stoelnummering zorgt ervoor dat de gasten gemakkelijk de juiste zitplaats vinden. Speciaal voor Westminster Abbey is de Curvy stoel voorzien van meerdere op maat gemaakte opties.

Curvy stoel
Casala heeft in samenwerking met Westminster Abbey twee jaar gewerkt aan de specificaties van de gekozen Curvy stoel variant. De zitting en rugleuning zijn vervaardigd uit eiken fineer en afgelakt met een beits die bestand is tegen kaarsvet. Aan de binnenzijde van de rugleuning van de stoelen is Zifra stoelnummering geplaatst. De buitenzijde van de rugleuning is door middel van lasertechniek voorzien van het Westminster Abbey wapen.

De Curvy stoel is aan beide zijden van het frame voorzien van subtiele stootrubbers om onderlinge geluidsoverdracht tegen te gaan. Daarnaast zijn er rubbers aangebracht tussen de zitting en het frame. Ook is er een geluiddempende stapelbescherming van vilt aan de onderzijde van de zitting gemonteerd, die het geluid tijdens het op- en afstapelen aanzienlijk reduceert.
Uiteindelijk heeft het project geresulteerd in een fraaie inrichting die voldoet aan de hedendaagse wensen van Westminster Abbey en haar bezoekers.

Zifra digitaal weergavesysteem
Door zijn unieke weergaveopties heeft Westminster Abbey gekozen voor het digitale stoelnummerings- systeem Zifra. Zifra is ’s werelds meest bekroonde en geavanceerde digitale nummeringssysteem voor stoelen en biedt tal van weergaveopties als rij- en stoelnummering, letterweergave, iconen, logo’s en QR codes. Het display is naadloos geïntegreerd in de binnenzijde van de houten rugleuning van de Curvy stoel. Wanneer de displays niet voorzien zijn van informatie voor de bezoekers wordt het Westminster Abbey kruis getoond. Dankzij Zifra vinden de bezoekers in de Westminster Abbey makkelijker de juiste zitplaats.

Over Casala
Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in haar DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Zij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Meer dan honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.