Deze week is Jorrit Tol gestart met zijn showroom Nel in Amsterdam-Noord. Daar verkoopt hij design zitmeubelen van het gelijknamige merk voor mensen die op zoek zijn naar een designmeubel maar die geen budget hebben voor iets uit het hoogste segment of de drempel om een exclusieve designwinkel binnen te stappen net iets te hoog vinden.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Jorrit een oude rot in het interieurvak en met het openen van Nel is hij eindelijk voor zichzelf begonnen. Het programma van Nel is overzichtelijk: een fauteuil en twee modellen banken in verschillende formaten (2,5 of 3 zits, het model Maverick kan ook worden geleverd met een bijpassend daybed). De meubelen worden volledig in Nederland geproduceerd. De stof is Oxford van Kvadrat, gemaakt van gerecyclde wollen truien en het leer is afkomstig van biologisch gehouden koeien in ons land. Door geen tussenhandel in te schakelen weet hij de prijzen voor de Nel meubelen relatief laag te houden. Jorrit neemt de tijd om samen met de bezoekers te kijken naar het juiste model en hij schenkt daar een goede kop koffie bij.

Bovendien heeft Jorrit een originele oplossing voor wat te doen met de bestaande bank die vervangen wordt door een model van Nel. Deze doneert hij aan kringloopprojecten in Amsterdam-Noord, zodat ook mensen die krap bij kas zijn een mooie bank kunnen kopen voor een bescheiden bedrag. Op deze manier wil hij iets terugdoen voor de buurt waar hij woont en werkt. De meubelen van Nel zijn zo ontworpen dat de meeste onderdelen hergebruikt kunnen worden, geheel in de geest van deze tijd.

Bekijk de collectie op www.nel.nl