Rebel Walls’ nieuwe trend collectie Reality Escape bestaat uit behang en wandafbeeldingen die een ruimte veranderen in een zinsbegoochelende omgeving. Zodat je, al is het maar even, de alledaagse realiteit kunt vergeten.

Het designteam van de Zweedse behangfabrikant haalde inspiratie uit de huidige doemgedachten in de wereld dankzij het alomtegenwoordige virus. We hebben een geestelijke break nodig en dit behang hoopt dit tot op zekere hoogte te kunnen geven.  “We vonden inspiratie bij science fiction films en bij gaming, waar het eenvoudig is om een eigen realiteit te maken. Onze eigen regels en wetten. Vrijheid en fantasie”, aldus Johanna Jansson, designer  bij Rebel Walls.

Er zitten vele contrasten in deze collectie: luchtige en organische patronen uit de natuur, fantasy thema’s met drijvende walvissen en diamanten in de lucht (mmm…Lucy in the Sky with Diamonds?) maar ook verlaten steden met een Armageddon gevoel. Zoek je dus iets voor een game room, kinderkamer of een luxe niche hotel, de collectie biedt het.  “Deze designs helpen je bij thuis concentreren, werken of studeren door je meer gefocused te houden, maar ook zet het je creatieve brein in werking, aldus Irene Gimmersta, Creative Director van Rebel Walls.