Industriele meubelstoffeerder Rofa uit Rijen is 30 jaar na oprichting uit haar jasje gegroeid. Het bedrijf betrekt een splinternieuw pand aan de A-58, afslag Tilburg.

”De afgelopen jaren zaten we heerlijk op onze plek, aan de Beneluxbaan in Rijen. Een plek die ooit zo rustig was, afgezien van wat laagvliegende Apache-helikopters die bij de buren moesten zijn. Maar door de jaren heen werd het er niet rustiger en stiller op. Leveranciers en relaties reden steeds vaker af en aan. Ons magazijn raakte voller en voller, net als onze productiehal, fietsenstalling, bedrijfsverjaardagskalender, vaatwasser en parkeerplaats. En onze kantine ook, rond lunch- en koffietijd. Gezellig en knus, maar niet altijd ideaal.”

”Nu, 30 jaar na onze eerste meters, zijn we écht uit onze jas gegroeid. Het wordt tijd om de volgende stap te zetten. Dat doen we in een splinternieuw pand! Niet in een mooi stukje Rijen, maar een stukje rijden, op een absolute A-locatie. Een A58-locatie zelfs, bij afslag Tilburg. Onze nieuwe buurt heet T58. De T staat voor Tradepark, maar zou net zo goed voor Textiel kunnen staan. Er zijn daar al heel wat duurzame textielbedrijven, dus we denken dat we er snel zullen aarden, tussen al die gelijkgestemden.”

Het ontwerp komt van de hand van Joost van den Hout van H-Architecten. Halverwege dit jaar gaat de eerste schop in de grond. Daarna verrijst er snel een zeer duurzaam pand waarin alle voorzieningen aanwezig zijn om door te groeien. ”Een pand waar onze partners hun ogen uit kunnen kijken. En onze medewerkers hebben er volop de ruimte om nóg prettiger en gestructureerder te werken. Kortom: een plek voor al onze ambities – en dat zijn er nogal wat. Wij hebben er zin in!”

Over Rofa

”Elke vezel van ROFA ademt duurzaamheid. Het komt nadrukkelijk naar voren in een van onze belangrijkste processen: het herstofferen van zitmeubilair. ”We geven goede meubels een mooie en duurzame nieuwe jas, zodat ze er weer als nieuw uitzien en voor een maximale periode hun waarde behouden. Zo hoeven er minder stoelen gemaakt te worden, vindt er minder transport plaats en is er véél minder verpakkingsmateriaal nodig.”

”Een goed voorbeeld van onze duurzame werkwijze is onze productlijn Moduplus. De duurzame werkwijze van Moduplus blijkt uit onderzoek van INSIDE/INSIDE; het onafhankelijke online platform dat inzichtelijk maakt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. INSIDE/INSIDE heeft berekend dat de ecologische voetafdruk van een samengestelde driezitsbank van Moduplus rond de drie euro bedraagt. Ter vergelijking: de voetafdruk van een ‘normaal’ bankstel bedraagt al gauw meer dan honderd euro.”