Werken in een winkel, dat hoeft niet altijd als verkoper. Het kan ook als designer! Nicole Smit-Ralten (28) ontwerpt de allermooiste interieurs als ‘junior interior designer’ in de Co van der Horst Boutique Concept Store in Amstelveen. En dat is bepááld geen kleine speler in de ‘high end’ branche. Co van der Horst bestaat 118 jaar en heeft internationale faam met oneindig veel luxemerken op 10.000 vierkante meter.

Plattegronden
Nicole: “Op de middelbare school was ik altijd druk bezig met het tekenen van plattegronden voor huizen. Ik wilde iets met interieur gaan doen, maar het heeft jaren geduurd voordat ik precies wist wat mijn plekje in die gigantische woonbranche zou worden. Dus koos ik voor het HMC in Amsterdam, ofwel het Hout- en Meubilleringscollege.”

 

>>’De grappige momenten op de winkelvloer zijn de gouden momenten… ‘ >>

 

Breed
“’Met een diploma aan het HMC ben je lekker breed opgeleid en kun je veel banen krijgen’, hoorde ik altijd. Maar kies dan maar eens wat het beste bij je past! Ik vond dat lastig. Daarom heb ik van alles uitgeprobeerd: keukens getekend voor Marc Smithuis, meegedraaid in een verlichtingswinkel en bij Zitmaxx Wonen… Het paste allemaal net niet. Ik ontdekte dat ik er niet van houd om meubels te verkopen. Ik ontwerp liever zelf.”

Decorette
“Pas toen ik de kans kreeg om als designer bij woonwinkel Decorette te werken, viel het kwartje… Die baan heeft mijn ogen geopend. Ik wil ontwerpen! Tekenen en meedenken over een concept, van de wanddecoratie tot aan de verf, gordijnen, de complete vormgeving van het interieur…”

 

>> ‘Ik wilde graag bij Co van der Horst werken’ >>

 

150 boeken
“Ik wilde graag bij Co van der Horst werken. Het is een vooraanstaande winkel met eindeloos veel keuze in de productgroepen zoals verf en muurdecoratie. We hebben alleen al zo’n 150 boeken behang! Als tiener had ik een bijbaantje bij Co van der Horst, dus dat maakte de drempel om te solliciteren minder hoog. We doen ook product design. Zoals een artistiek vloerkleed, dat ik samen met een collega heb ontworpen in het softwareprogramma Vectorworks. Daar ben ik wel trots op.”

Lees verder bij ‘Werk in de Winkel’

 

Over Werk in de winkel Werk in de Winkel is er speciaal voor medewerkers die werken in de mode, schoenen, sport, wonen, tuincentra, juweliers, parfumerieën of tabaks- en gemakswinkels. Het portaal biedt inspiratie en informatie over onderwerpen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit, inzetbaarheid en werkplezier van medewerkers in de winkel. Met Werk in de Winkel krijgt een medewerker meer regie over zijn of haar loopbaan.  Op Werk in de winkel vind je praktische informatie, bijvoorbeeld over afspraken uit de cao, winkelcriminaliteit, opleidingen, loopbaan en het persoonlijke ontwikkelbudget (IOB). Via het account op Werk in de Winkel hebben medewerkers toegang tot hun persoonlijke leerbudget. Daarnaast komen op Werk in de Winkel ook trends, innovatie in de retail en verhalen uit de praktijk uitgebreid aan bod.