2020 wordt een spannend jaar voor Ethnicraft. Dit jaar zal de fusie met partner en lifestyle merk Notre Monde officieel plaatsvinden. De twee bedrijven zullen verder gaan onder de naam Ethnicraft. Samen blijven zij tijdloze meubels en geavanceerde accessoires creëren. Om de fusie te vieren brengen zij hun eerste nieuwe collectie van het jaar uit.

De collectie bestaat uit meerdere karakteristieke meubels. Die het interieur in huis, op werk, in een lounge bar en in een restaurant naar een volgend niveau tillen.

Een van de tijdloze items in de collectie is de Trifecate salontafel ontworpen door Dawn Sweitzer. De salontafel heeft een mid-century modern stijl. Gemaakt van zwart glas en een rand met een brons kleur. De tafel is er in drie verschillende hoogtes en kan zowel individueel als samen geplaatst worden.

Vaak worden de meest interessante ontwerpen gecreëerd wanneer je hier niet mee bezig bent. Toen Alain van Harve met geometrische vormen aan het spelen was heeft hij vijf verschillende bijzettafels ontworpen. Door gebruik te maken van negatieve ruimtes komt er een constante dynamiek tot leven. Vanaf elke hoek ziet de tafel er anders uit.