De VDB Groep heet vanaf nu Fair Furniture Group. Een nieuwe naam die uitdrukking geeft aan waar de groep fabrikanten van kantoor-, project- en schoolinrichting voor staat: duurzame meubelen, in Nederland gemaakt met een warm hart voor mensen en met het oog op een eerlijke, gezonde toekomst, aldus de groep.

De naamswijziging is een logische stap voor de in 1998 opgerichte VDB Groep. Bedrijven van de groep, zoals Vepa, Be by Bèta, Drentea en Eromesmarko, werken al jaren toe naar een positie als koploper als het gaat om schone, duurzame en circulaire producten.

Frits Muysson, CEO van de groep, geeft een toelichting:Wat wij hier al heel lang normaal vinden, wordt vaak nog als bijzonder ervaren. Dat we alles in Nederland produceren, dichtbij de markt. Dat we daarmee hier werkgelegenheid creëren in plaats van ver weg en daarmee ook goede arbeidsvoorwaarden en lonen kunnen garanderen. Dat we geen onderdelen en producten de halve wereld over slepen en daardoor niet alleen CO2 besparen maar ook flexibel kunnen overstappen op andere, hernieuwbare materialen. Dat we die hernieuwbare materialen en grondstoffen altijd zullen verkiezen boven het gebruik van fossiele grondstoffen. Als groep kiezen we niet voor de meest winstgevende of de gemakkelijkste weg, maar voor de juiste. De meest eerlijke. Met deze nieuwe naam zeggen we dus heel duidelijk wie we zijn. En iedereen mag komen kijken of we ook echt doen wat we zeggen, onze deuren staan open.”

De Fair Furniture Group is een familie van 9 merken met meer dan 450 medewerkers, verspreid over productielocaties in Breda, Wijchen, Hoogeveen en Emmen.