We meldden vorige maand al dat Richard van der Meer van VDMEER & VDMEER INT AGENTUREN, na het faillissement van Recor, niet bij de pakken neer is gaan zitten, maar karakter toont en zijn agenturenbedrijf opnieuw vormgeeft. We meldden toen dat hij Italia Living uit Bari, een producent van zitmeubelen in leder en stof, naar de Benelux markt brengt. Er is wederom nieuws.

VDMEER & VDMEER voegt een nieuwe agentuur toe, namelijk GBO Bauwens uit Beernem, een van de grotere Belgische meubelfabrieken.

Richard van der Meer: ”Ik ben zeer verheugd met deze samenwerking. Bauwens is een prachtig bedrijf met aangename mensen. Bauwens is een aantal jaren geleden overgenomen door de heren David Lano en Frediric Merlin. Het bedrijf is nu klaar om een nieuwe weg in te slaan en wil zijn positie op de Nederlandse markt verstevigen en uitbreiden.’’ Door de nieuwe samenwerking met Richard van der Meer, denkt men dit te kunnen realiseren. Bauwens produceert o.a. woonkamers, slaapkamers en tienerkamers. Ook is er een grote collektie import eetkamerstoelen en tafels. Richard: ‘’Ik heb er ontzettend veel zin in. De mensen kunnen binnenkort een bezoek van mij verwachten!’’

 

We spraken in het kader van de aankomende (speciale) editie van Interior Business Magazine (met bijgesloten het export boek Belgian Furniture 2021)  ook al met Luc Vercruysse, al jaren de commerciële man en het gezicht van Bauwens. Hoe het gaat met Bauwens? “Natuurlijk is het geen makkelijk jaar geweest, maar de laatste maanden na de lockdown is de markt aangetrokken. Dat heeft wat organisatorische problemen met zich meegebracht waardoor – net als bij iedereen – de levertijden zijn opgelopen. We hebben inmiddels wel een inhaalslag kunnen maken, maar de belangrijkste bekommering is de levertermijn onder controle houden. De markt vraagt ook om goede levertijden. Als mensen iets bestellen willen ze het meteen hebben. Vroeger hielden de klanten voorraad aan, maar dat doen ze niet meer.” De nieuwe collecties van Bauwens slaan goed aan. “Wij focussen ons op wat er speelt in de markt en baseren daar onze collecties op. De markt is misschien moeilijk, maar het is een kwestie van creatief zijn. Het consumptiepatroon van de consument is momenteel in positieve zin verschoven. Mensen hebben meer aandacht voor het huis en daarmee mogen we tevreden zijn. Wat er na corona gaat gebeuren is afwachten, maar vooralsnog moeten we er met zijn allen op inspelen.” De Nederlandse markt vindt Luc nog wel lastig.”Wij hebben in dit verband nu dus ook recentelijk beslist een samenwerking aan te gaan met Richard van der Meer als agent voor Nederland en dit met ingang van 1 december. Daar hebben we hoge verwachtingen van. Wij gaan ons in 2021 meer focussen op export. Dat is wel lastig zonder beurzen. We zullen de komende periode veel digitaal gaan doen. Maar een ding is zeker: we moeten nu succesvol zijn en dingen blijven proberen.”

Voor info:

VDMEER & VDMEER INT AGENTUREN

Richard van der Meer

Mobiel : +31 (0)6 37404857

Email : vdmeer.vdmeer@gmail.com

Website : www.vdmeerenvdmeer.nl

 

Eerdere berichtgeving

Italiaanse agentuur uit Bari voor Richard van der Meer Int. Agenturen