Designlabel Nuuck en Herman Rollé hebben de Kvinde collectie op de markt gebracht. Dit is een collectie van fauteuils en banken die het verschil maakt in zitcomfort en duurzaamheid.

Het startpunt van de samenwerking was het ontwerpen van een zeer comfortabele bank waar je in kunt zitten en relaxen. Dit resulteerde in een serie banken en fauteuils die uitblinkt in zitcomfort, duurzaamheid en betaalbaarheid. De consument kan kiezen uit een twee-, drie- en een vierzitsbank of een hoekopstelling met chaise longe en bijpassende hocker. Iedere bank is verkrijgbaar in stof of velvet en in vele kleuren. De zwarte metalen gepoedercoate poten geven deze bank een luxe uitstraling. Al met al een moderne bank die in ieder interieur tot zijn recht gaat komen.

Over de romp van deze bank zijn de nosagveren (golvende veren) gespannen. De Nuuck bank gebruikt als vulling een kwalitatief sterk koud schuim met een soortelijk gewicht van 32 kilogram. Het is een zeer goede kwaliteit schuim dat gemakkelijk weer op zijn plaats komt. Het schuim heeft een prima levensduur, is geurloos en laat zowel vocht als lucht door. De zorgvuldig geselecteerde stoffen zijn onverwoestbaar (100.000 martindale).

De stof Fast heeft een prachtige weving met een lichte structuur. Hierdoor oogt de stof spannend en stoer. Fast is een allergievrije stof die gemaakt is van 79% polyester en 21% acrylaat. De stof kent geen peeling. De stof Seven is een 100% polyester velvet. De stof kent ook geen peeling en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Duurzaamheid is een belangrijk ontwerpbeginsel van deze meubelserie geweest. De romp van de bank is gemaakt van hardhout (beuken- of eikenhout). Het hardhout is FSC-gecertificeerd en komt uit duurzaam geproduceerde bossen in Europa. De bank is perfect demonteerbaar. Alle onderdelen zijn herbruikbaar en kunnen na het einde van hun levensduur worden gerecycled.

“Het zitcomfort van de Kvinde bank van Nuuck is groot. En het duurzame karakter van de bank maakt hem helemaal van deze tijd”, zo zegt Rick Mooij, Productmanager Nuuck. “Scandinavische eenvoud gecombineerd met maximaal zitcomfort. Het was puzzelen, maar het bleek mogelijk. Het resultaat mag er zijn”, zo feliciteert ontwerper Herman Rollé zichzelf.

Nuuck verwijst overigens naar Nuuk, de hoofdstad van Groenland. “Een prachtig land, grotendeels bedekt met een laag ijs. Nuuk is de grootste stad, en heeft toch maar 16.000 inwoners. Voor Groenland moet je de tijd nemen, want er is van alles te ontdekken. Onder een laag ijs bevindt zich een wonderschone natuur. Dit geldt ook voor het designlabel Nuuck. Leer je het verhaal achter de producten kennen, dan ontdek je de passie en het enthousiasme waarmee ze zijn gemaakt. Het merk wordt gedragen door echte liefhebbers. De producten zijn gemaakt met plezier en de passie spat er vanaf. De producten van Nuuck hebben een luxe uitstraling. Ze kennen vaak een knipoog naar een roemrucht designverleden. De meubels en lampen zijn trendy in kleur en stoffering, maar zeker ook tijdloos en gaan een leven lang mee. Er is lang nagedacht en gewerkt aan maximaal comfort. Hiervoor gebruiken we zoveel mogelijk duurzame en herbruikbare materialen zodat we de aarde zo min mogelijk belasten.”

Herman Rollé studeerde beeldende kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij opereert al 20 jaar vanuit zijn eigen studio SitDown! in het Belgische Temse. Hij heeft uiteenlopende ontwerpen gemaakt. Het gaat voornamelijk om fauteuils en banken voor meubelmerken als Primavera, Hima en Gerlin en Max Divani. Zijn ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en eenvoudige, verfijnde vormen. “Het zitcomfort van zijn ontwerpen is altijd erg hoog”, aldus Nuuck.

De Nuuck Kvinde collectie is te koop bij Flinders, bol.com en fonQ.