Gira heeft haar intelligente Systeem 3000 vernieuwd. Het Systeem 3000 omvat de besturing van licht, jaloezie en verwarming. Het systeem herkent automatisch of deze op een jaloezie of licht basiseenheid zijn geplaatst en past overeenkomstig hun functionaliteit aan. Zo ontstaat een universeel en overzichtelijk systeem met weinig componenten, maar veel functies, aldus de fabrikant.

Naast de handmatige of automatische besturing van functies maakt Bluetooth de programmering en bediening via de Gira App mogelijk: met de smartphone of tablet comfortabel vanaf de bank, zonder speciale programmeertools of een netwerk. Dat is ideaal voor gebruikers die van wooncomfort houden.

Ook introduceert Gira in het systeem 3000 twee nieuwe universele dimmers. Wat vroeger luxe was, is nu standaard – de dimmer. Met de dimmer kan de lichtsterkte comfortabel geregeld worden. Dit geldt tevens voor  led verlichting die inmiddels ook in huis gemeengoed is geworden. Het probleem daarbij is echter dat er voor elk type led een speciale dimmer bestaat. Gira heeft nu een universele dimmer ontwikkeld die ‘meedenkt’ en zich automatisch aanpast. De universele led-draaidimmer-basiselementen vervangen de 8 conventionele dimmer-basiselementen die in het programma zaten. De nieuwe compacte dimmers maken deel uit van Gira Systeem 3000.

“Door de Gira licht- en jaloeziebesturing te integreren in het nieuwe Systeem 3000 stelt Gira een compact en overzichtelijk assortiment voor de belangrijkste functionaliteiten in de elektrotechnische installatie ter beschikking. Door gebruik te maken van eenzelfde systeemopzetstukken voor zowel licht als jaloezie basiselementen wordt het totaal aantal systeemcomponenten verminderd. Voor elektrotechnisch installateurs betekent dat minder componenten, een overzichtelijker systeem en minder voorraad.”

www.gira.nl