About a Eco Colection is een nieuwe serie zitmeubelen die ontwerper Hee Welling heeft ontworpen voor HAY. Het gaat hierbij in feite om duurzame uitvoeringen van de modellen About A Chair (AAC) en About A Stool (AAS). Gemaakt uit milieuvriendelijke materialen en verkrijgbaar in onderling uitwisselbare frames en kuipen.

De AAC ECO 12, 22 en 32 zijn gemaakt van gerecycled plastic voor de zacht glooiende zitkuip. Het frame is van FSC-gecertificeerd eiken dat afgewerkt is met een watergedragen lak. De stoelen en krukken hebben een EU-Ecolabel. Ontwerper Wellling is actief in zijn eigen studio sinds 2003 en de Deen (zoon van een kastenmaker) is naar eigen zeggen sinds zijn prilste jeugd gefascineerd door het productieproces van meubelen. Hij studeerde in Helsinki en Kopenhagen en geeft inmidels ook les aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in de Deense hoofdstad waar hij zelf afgestudeerd is.

Hee Welling

Welling’s handtekening als ontwerper is het ontwerpen van technisch hoogstaande producten voor een breed publiek. Een goed gevoelll voor proporties en een ingetogen, elegante uitstraling kenmerken zijn werk. Naast de About A Collection ontwierp hij ook de Hee Chair, Lounge Chair en Bar Stool voor HAY. Bij de ECO versies is het gerecyclede plastic (30 procent van de totale hoeveeheid die wordt toegepast) afkomstig uit de productie van HAY en wordt dus niet elders ingekocht. De ECO modellen kunnen eenvoudig uit elkaar worden gehaald zodat onderdelen op nieuw gebruikt kunnen worden. De kuipen zijn , net als de T-Ford destijds, verkrijgbaar in alle kleuren zolang het maar zwart is (ECO Black in dit geval).

 


 Meer info

Hay

Chantal Gorseling
Account manager wholesale

Strawinskylaan 4117 | 1077 ZX Amsterdam | Netherlands
Office: +45 4282 0282    www.hay.com