Schoonheid duurt langer dan trends vindt men bij het Britse merk Mark Alexander en de nieuwste serie handgemaakte wandstoffering uit natuurlijke materialen toont dit aan. Plantaardige vezels, garens uit papier en Japans papier als materialen brengen een onverwachte textuur en kleurnuances aan in deze nieuwe serie.

Na het succes van de eerste behangcollectie is deze nieuwe serie opnieuw het resultaat van het samenbrengen van design, ambacht en exclusiviteit. Nieuwe technieken met een gevoel voor moderniteit, handgemaakt en met de organische textuur van natuurlijke materialen. Dus imperfecties zijn zichtbaar en dragen bij aan het karakter van het behang. “Created by nature, crafted by hand. Deze kwaliteiten van de fijnste natuurlijke materialen en Japans papier voegen een ingetogen luxe toe aan ieder interieur”, aldus Mark Butcher, directeur van Mark Alexander.

Er zijn in totaal 15 series ontwikkeld (elke serie is er in meerdere kleurstellingen), van Root (Japans papier, raffia en stengels van de waterhyacint) tot de Beachgrass (inderdaad, uit duingras) en de Burlap (uit jute). Waar de kwaliteit Banana Bark van is gemaakt laat zich raden…Mark Alexander behoort tot de ROMO Group. Bovenaan staat de Collage uit de eerdere collectie, in dezelfde sfeer en ook handgemaakt.