Foscarini introduceert nieuwe plafond versies van vier bestaande ontwerpen: Rituals XL, Gem en Tartan, alle drie van Ludovica + Roberto Palomba en Chouchin Bianco en Reverse 2 en 3 van Ionna Vautrin.

Het plafond speelt niet vaak genoeg een rol bij de inrichting van het interieur. Foscarini heeft nu een oplossing ontwikkeld die vier gevestigde ontwerpen verandert in ware eyecatchers voor het plafond en daarmee de absolute hoofdrolspelers van iedere ruimte. Dankzij een speciale verankering in de fitting lijken de populaire modellen Gem, Tartan, Rituals XL, Chouchin Bianco en Reverse 2 en 3 nu onder het plafond te zweven. Op deze manier komt hun persoonlijkheid en sterke visuele impact schitterend tot zijn recht – zowel verlicht als onverlicht.

Direct aan het plafond gemonteerd, creƫren de mondgeblazen, artistiek vervaardigde glazen lichamen van de Rituals XL, Gem en Tartan lampen van Ludovica + Roberto Palomba een uniek effect. Hun bijzondere driedimensionale patronen worden gekenmerkt door harmonieuze, decoratieve ritmes. Hierdoor zijn de lampen, ook overdag als ze uit staan, een elegante, sculpturale blikvanger.
Chouchin is de Japanse term voor de traditionele lantaarns van papier en bamboe. Naast de mond geblazen modellen in wit glas, heeft Chouchin Reverse 2 een groen gelakte rand en Chouchin Reverse 3 een grijze rand. Beide modellen zijn nu ook verkrijgbaar als plafond versie om de ruimte een extra kleurrijk detail te geven.

Een bijzonder sfeervol effect ontstaat wanneer meerdere armaturen uit een productfamilie met elkaar worden gecombineerd. Deze toepassing zie je veel in de project sector. Als composities onder het plafond wordt de verlichting van de ruimte van bovenaf gecoƶrdineerd en ontstaat er een nog persoonlijkere sfeer.