Het is allemaal heel erg Frans, maar wanneer je daar een zwak voor hebt dan is de nieuwe collectie Singuliers van Maison Sarah Lavoine een kolfje naar je hand. De collectie bestaat uit een serie zitmeubelen (Nico), een lamp (Loulou), een koffietafel (Dani) en een karpet (Twiggy).

Nico is er als lounge chair, bank of een set van krukken die allemaal gestoffeerd zijn met de fijnste stoffen die er zijn, aldus de fabrikant. Zoals alle modellen uit Singuliers kan ieder meubel naar wens worden uitgevoerd en is ieder exemplaar genummerd: limited editions, dus. Het frame van Nico is uit noten en wit gelakt beuken, bijvoorbeeld voorzien van een wollen stoffering van Pierre Frey of de Saxon meubelstof van Schumacher, alles in Frankrijk gemaakt.

Loulou (je hoort het een opgewonden Fransman al roepen) is een tafellamp of staande lamp van geblazen glas met roestvrij staal of brons en gelakt hout en is volgens het merk deels een sculptuur en deels een totem. Dani is een koffietafel uit walnoot (massief en fineer) en 3 lagen lavasteen uit de Auvergne. Door het gebruik van dit laatste materiaal roept de fabrikant dat men duurzaam bezig is. Een beproefde tactiek wanneer men denkt: oh jee, daar moeten we ook nog iets mee.

Twiggy is uit Nieuwzeelandse wol, met de hand getuft in een organische vorm en verkrijgbaar in het palet beige/oker/aubergine of beige/oker/blauw. Eveneens in Frankrijk gemaakt uit ‘nobele materialen’. Voor nobele prijzen, in het geval van Nico zelfs nog exclusief de stoffering. Op de foto hieronder Sarah Lavoine zelf, zittend op Nico en denkend aan de prijslijst van Singuliers.