De nieuwe hanglamp Tonda van Ferruccio Laviani speelt met de zwaartekracht: Tonda verrast en fascineert door de dynamische balans tussen de bolvormige lichtbron en de gekleurde metalen steun. Met haar gebogen, geometrische lijnen is de nieuwe lamp in Foscarini’s productportfolio een eigentijds object, dat ons herinnert aan het verleden.

 

Een elegante herinterpretatie van Italiaans design uit de jaren 60 en 70. Tonda is vanaf nu beschikbaar en leverbaar met een metalen frame in drie kleuren: wit, oranje en titanium. Tonda is het resultaat van een nieuwe samenwerking met Ferruccio Laviani. TONDA is een dynamische lamp die speelt met zwaartepunt en balans. De uitstraling is elegant en subtiel, met een duidelijke verwijzing naar de jaren 70, zonder opzichtig te zijn en zonder haar tijdloze uitstraling te verliezen. De naam TONDA is eenvoudig, maar haar verschijning is complex. Om TONDA goed te begrijpen is het nodig om eromheen te lopen. Alleen dan kun je het verfijnde spel van evenwicht tussen de gloeiende bol en de metalen steun die de lamp omarmt begrijpen. De balans zorgt voor een gevoel van lichtheid, harmonie en eenvoud, begrippen die de basis zijn geworden van de ontwerpfilosofie van Ferruccio Laviani.

Een nieuwe klassieker: het ontwerp van TONDA is geïnspireerd op radicale ontwerpen uit de jaren 60 en 70, die door hun schoonheid het denken stimuleerden en de droom van een perfecte balans tussen vorm en functie nastreefden. Het resultaat is een verfijnd, smaakvol en trendy object met culturele, maar ook universele aantrekkingskracht. Tonda is een lichtsculptuur met een uniek karakter. Individuele objecten zijn nooit identiek. Dit geldt ook voor de kwaliteit van het licht dat de handgemaakte, geblazen diffuser uitstraalt. Het licht wordt geleid door de delicate kunstzinnigheid van de maker in plaats van door de precisie van een machine. Werken met glas is een complex proces: het is de meester glasmaker die de precieze combinatie en versmelting van wit en transparant vastlegt om het schaduweffect te bereiken. Iedere lamp is daarom uniek en de overgang tussen de twee kleuren van het glas kan bij de ene lamp iets anders zijn dan bij de andere lamp. Hiermee laat het object vakmanschap zien en krijgt de lamp haar unieke, ambachtelijke uitstraling.

 

Je kunt ook zeggen: een hele toffe lamp die knap ontworpen en gemaakt is.