Met als inspiratiebron de Romeinse godin van de jeugd Hebe momt het Italiaanse verlichtingsmerk Masiero met de serie Ebe ontworpen door Nicola Gallizia. Een frisse combinatie van licht en organische vormen uit edele materialen.

Hebe werd altijd afgebeeld als een figuur met harmonieuze rondingen en deze lamp doet denken aan de beeldhouwwerken van Canova die op hetzelfde idee zijn gestoeld. Het resultaat is volgens de fabrikant een juweel van een lamp waarin metaal en natuursteen samenkomen met messing draden voor een tijdloze schoonheid.

Deze draden in de kap filteren het LED licht en zorgen voor een zacht en magisch lichtbeeld. De voet van de lamp is van onyx, een mineraal dat veel bij sierraden wordt toegepast en nu (met name als uiterlijk voor kunststoffen want echt onyx is vrij prijzig) trendy is in het interieur. Het schijnsel van het licht op dit materiaal doet bijna denken aan maanlicht. Het metalen frame is chocoladebruin geschilderd en de Ebe is verkrijgbaar als tafellamp (30 x 40 cm), staande lamp (30 x 140 cm) en als wandlamp (27 x 40 cm).

www.masierogroup.com