Eikelenboom presenteert drie nieuwe modellen van het verlichtingsmerk Luceplan: Fienile, Lita en Luthien.

De Fienile tafellamp (zie boven) ontworpen door Daniel Rybakken is geinspireerd op het beeld van de eenvoudige landelijke hooizolders in Noorwegen. Dit ‘micro-architectuur’ armatuur projecteert zacht, warm licht van bovenaf en naar beneden. Centraal in het lichteffect van deze lamp staat het spel tussen helderheid en schaduw.

Lita is een decoratieve collectie van Luceplan en het resultaat van een delicaat ontwerpproces dat beelden, geometrische texturen en natuurlijke materialen met elkaar vermengt. De diffuser in opaline geblazen glas is gecombineerd met een houten structuur, waardoor Lita een product is met een krachtig karakter. Een hang-, plafond-, wand-, tafel- en vloerlamp vormen samen de veelzijdige en multifunctionele Lita-familiecollectie.

Luthien, ontworpen door Monica Armani, is een wandlamp met een indrukwekkende esthetische impact. De structuur is gemaakt door twee overlappende vierkante vlakken. Het ontwerp verbetert elke ruimte en zijn efficiëntie gaat verder dan simpele verlichting: het licht van Luthien geeft een gouden gloed die een warme sfeer creëert.