Octagon is de naam die ontwerper Tom Dixon en zijn staf hebben gegeven aan de tentoonstelling in hun Coal Office tijdens de komende editie van London Design Festival. Acht onderdelen (vandaar octagon) die samen een beeld geven van de nieuwe collecties van de ontwerper. Het festival begint over drie dagen.

Het eerste onderdeel is de tijdelijke bar Puckery waarin de Puck collectie van cocktailglazen onder de aandacht wordt gebracht. Dixon werkt hierbij samen met SELECT Aperitivo, een Venetiaans likeurmerk. De Fat Club is een opstelling van de Fat meubelcollectie om in te ontspannen. De verlichting is het Code armatuur, aangepast door het Oostenrijkse bureau Prolicht. Dixon zoekt altijd samenwerkingen met andere bedrijven.

De Disco is dat wat het zegt: een dansruimte, opnieuw met armaturen van de ontwerper. Burst, Melt en Globe zijn hier te bewonderen. De meubelcollectie Cork absorbeert het geluid van de muziek voor een deel, zodat niet iedereen in de overige ruimten wordt weggetetterd. The Guardian houdt er een paneldiscussie over waarom muziekruimten zo belangrijk zijn in onze wereld. Als oud-bassist in een discoband tijdens de punkjaren zal Dixon zelf ongetwijfeld zijn steentje bijdragen aan de discussie.En wie weet wie Doctor Octagon is heeft ook iets met muziek. Dixon heeft ook iets met geuren en The Perfumery speelt hier op in: voor Dixon is een geur een integraal onderdeel van een interieurontwerp, net zoals licht, meubelen en kleuren. Sinds 2012 maakt hij parfums, nu komen er geurstokjes bij. In dit deel van The Coal Office draait alles om ruiken.

De Spiral Lounge laat accessoires zien van het merk, het S Chair Museum toont de stoel die Dixon 30 jaar geleden ontwierp voor het Italiaanse merk Capellini in bijzonder versies: gestoffeerd met rubber of schapenhuid. Voor zij dieĀ  zich aanmelden geeft Tom een online praatje met Giulio Capellini over de stoel die hij voor het merk ontwierp. Slimme reclame voor deze Italianen…Mass is de nieuwe massief koperen meubelcollectie van Tom Dixon en deze is te zien in de Elementary Mass opstelling. Tom heeft daar een online gesprek met een metaalbewerker over het design van en de techniek achter deze collectie,

Als laatste is er de Pattern Masterclass waar natuurlijke patronen versus door de mens gemaakte patronen met elkaar worden vergeleken. Aanleiding zijn de nieuw Primavera tafelbladen van het merk en de Swirl meubel- en accessoire collectie waarbij marmerstof wordt hergebruikt. Gemengd met kleurpigmenten wordt dit restmateriaal tot blokken geperst waaruit Swirl wordt gemaakt en waardoor iedere item uniek is.

Bekijk de onderdelen en boek plaatsen voor online aanwezig zijn bij de lezingen en discussies op www.tomdixon.net