Vernieuwend en elegant: twee dynamische designperspectieven die de essentie van Skovby hertekenen, aldus de Deense fabrikant. Hun nieuwe modellen, onlangs in Keulen gepresenteerd, voldoen hieraan aldus Skovby.

“Vorm en functie, harmonieus met elkaar verzoend. Stukken die niet alleen een streling zijn voor het oog maar ook je dagelijks leven verrijken: die zijn het knappe resultaat van ons designdubbelspel. Functionaliteit en vrouwelijkheid versmelten, met als gevolg een collectie die visueel verbluffend is én ook nog eens ongelooflijk veelzijdig. Of je nu houdt van de strakke lijnen van modern design of toch meer voelt voor de elegante rondingen van een zachtere look: je vindt zeker je gading in onze nieuwste selectie. De perfecte balans tussen schoonheid en praktisch nut ervaar je met de nieuwste meubelontwerpen van Skovby.” Maar wat nieuw is en wat niet is niet altijd even duidelijk.

De modellen waar deze bloemrijke taal over gaat zijn bijvoorbeeld de nieuwe #107- en #108-eetkamertafels: “Op het snijpunt van tijdloos design en ultiem vakmanschap. Een rechthoekig tafelblad met subtiele rondingen verenigt een klassieke look en organische schoonheid, een meerwaarde in elk type interieur. Doordacht geplaatste schuine tafelpoten vormen een stabiel onderstel met een verrassende toets. Beide tafelmodellen beschikken over het Skovby-verlengsysteem: de #107 biedt plaats aan 6 tot 16 mensen, als je voor tafel #108 kiest gaat het zelfs tot 22 plaatsen. Het uitgelezen ontwerp dus voor diners, vergaderingen of gewoon je ochtendkoffie.” De tafel is zo ontworpen dat onder het tafelblad tot zes verlengbladen passen, zodat je het formaat van de tafel makkelijk kan aanpassen.

Ook nieuw: “De #810-stoel is een knappe herinterpretatie van de klassieke eetkamerstoel #64. Het nieuwe design met een hedendaagse twist doet je beslist twee keer kijken. De kortere rugleuning speelt in op de moderne esthetiek, maar behoudt wel de klassieke charme van z’n voorganger. Een van de opvallendste kenmerken van de #810-stoel zijn de uniek gebogen achterste poten, waarmee hij op een elegante manier de conventionele rechte lijnen achter zich laat. Die subtiele ronding voegt een vleugje zachtheid toe aan dit voor de rest strakke profiel, en zorgt voor een gevoel van evenwicht en harmonie in de directe omgeving.”

Maar er is nog meer: “We proudly present: de dynamische #546 Dual Furn. Dit strakke design is modern én functioneel. Op het eerste gezicht heeft deze kast een strakke, symmetrische voorkant, met in het midden twee roldeurtjes. De verschillende fronttypes maken de kast optisch interessant, en zorgen voor een tijdloze, gesofisticeerde look. Maar echt magisch wordt het wanneer je de kast aanraakt. Even zacht duwen en de linker- en rechterdeur van de kast draaien 180 graden, waardoor aan beide kanten drie veelzijdige legplanken verschijnen. Perfect voor designliefhebbers of voor wie graag z’n ruimte optimaliseert, een ideale combinatie van luxe en praktisch nut. Over deze kast wordt sowieso gepraat.”

Tot slot: “Onze jongste telg: de #308-kast. Net als de populaire reeksen #304, #306 en #307 pakt de #308-kast uit met eenzelfde tijdloos design en gelijkaardige look, maar met een intrigerende nieuwe vorm. Ze biedt net als het #306-dressoir even indrukwekkend veel ruimte maar doet dat op een ruimtebesparende manier: de #308 is namelijk hoger, in plaats van zich in de breedte uit te strekken. De verfijnde, gefreesde handgrepen voegen een subtiel maar karakteristiek detail toe aan de voorkant. De cleane lijnen en het lichtgewicht onderstel maken van de kast een elegante, stijlvolle eyecatcher in je interieur.”

Oh nee, er is nog meer: Tafels #140, #141, #142, #143. “Het hele concept van dit tafelontwerp draait rond de kenmerkende, schuin aflopende afwerking aan de uiteinden van het tafelblad. Dit aparte detail gaat in tegen de natuurlijke nerf van het hout, wat een authentieke feel geeft aan zowel de constructie als aan het materiaal. Met keuze tussen een vast of uitschuifbaar tafelblad biedt dit ontwerp eindeloze mogelijkheden. De zitmogelijkheden langsheen de tafel en aan de uiteinden zijn doordacht berekend. Dat de verlengbladen makkelijk opgeborgen en toegevoegd kunnen worden, kreeg ook bijzondere aandacht bij het ontwerp. Al die factoren maken de tafel zeer makkelijk in het dagelijks gebruik.” Nog iets? Ja hoor: de stapelbare eetkamerstoel #842 en de variant zonder armleuning #844. En nu is het op.