Bedding Business nieuws: Tempur Sealy heeft afgelopen maand Dreams overgenomen, de grootste gespecialiseerde beddenverkoper in het Verenigd Koninkrijk.

Tempur Sealy International, Inc. kondigde op 26 mei aan aan dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Dreams, de toonaangevende beddenspeciaalzaak in het Verenigd Koninkrijk. ‘’De transactie zal de groei van Tempur Sealy versnellen in de grootste Europese beddenmarkt en de zesde grootste economie ter wereld.’’

De transactieprijs bedraagt ongeveer $475 miljoen. Dreams heeft een succesvolle multi-channel verkoopstrategie ontwikkeld, met meer dan 200 fysieke retail locaties, een leidend online kanaal en productie- en leveringsactiva. Dreams genereerde een omzet van ongeveer $400 miljoen en een EBITDA van ongeveer $75 miljoen in 2020. Dreams zal naar verwachting een jaarlijkse omzet genereren van ongeveer $450 miljoen in het eerste jaar na de overname.

Dreams zal worden geëxploiteerd als een onafhankelijke bedrijfseenheid en zal worden geleid door het huidige managementteam. Verwacht wordt dat Dreams een aanvulling zal vormen op de bestaande Tempur-activiteiten van de onderneming in het Verenigd Koninkrijk en de onlangs opgerichte joint venture Sealy UK.

Na afronding van de transactie zal de jaarlijkse omzet van Tempur Sealy’s wereldwijde direct-to-consumer activiteiten naar verwachting $1 miljard bedragen en zal het internationale segment meer dan 20% van de geconsolideerde omzet vertegenwoordigen. De transactie zal gefinancierd worden door een combinatie van liquide middelen en bankleningen.

De transactie zal naar verwachting worden afgesloten in het derde kwartaal van 2021, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Britse Financial Conduct Authority.

Tempur Sealy International, Inc. Voorzitter en CEO Scott Thompson: “Dreams heeft een sterk retailermerk en bedrijfsmodel gecreëerd, dat bekend staat om haar uitstekende producten en klantenservice. We werken al vele jaren samen met Dreams en ze zijn een van de meest getalenteerde retailers die we bedienen. Ze hebben consequent laten zien dat ze de beste zijn in hun klasse op het gebied van webmarketing, klantenservice en verkoopcapaciteiten. Door deze overname zijn beide organisaties beter in staat om klanten te bedienen en innovatieve producten op de markt te brengen. We kijken ernaar uit om de hele Dreams organisatie te verwelkomen in de Tempur Sealy familie.”

Thompson vervolgde: “Deze transactie is in overeenstemming met onze strategie om bedrijven over te nemen als dit wederzijds voordeel oplevert en de aandeelhouderswaarde op lange termijn verhoogt. We verwachten na verloop van tijd gebruik te kunnen maken van de wereldwijde schaal van Tempur Sealy om synergiemogelijkheden en omzetgroei op lange termijn te realiseren.”

Mike Logue, CEO van Dreams, verklaart: “We zijn verheugd dat we ons aansluiten bij de Tempur Sealy-familie. Vandaag is een mijlpaal voor Dreams. Het is een erkenning van de transformatie die we hebben gerealiseerd en een bekrachtiging van onze klantgerichte strategie, onze cultuur en onze waarden. Met Tempur Sealy verwachten we onze groeistrategie te kunnen voortzetten en verder te kunnen bouwen op onze positie als de meest aanbevolen gespecialiseerde beddenverkoper in het Verenigd Koninkrijk. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om onze 2.000 collega’s te bedanken voor hun harde werk, toewijding en inzet. Samen zullen we doorgaan met het optimaliseren van wat we maken, verkopen en leveren om al onze klanten een betere nachtrust te bieden.”

Over Tempur Sealy
Tempur Sealy is toegewijd aan het verbeteren van de slaap van meer mensen, elke nacht, over de hele wereld. Als wereldleider in het ontwerp, de productie en de distributie van beddengoedproducten, weten we hoe cruciaal een goede nachtrust is voor de algemene gezondheid en het welzijn. Met behulp van meer dan een eeuw aan kennis en toonaangevende innovatie, leveren wij bekroonde producten die baanbrekende slaapoplossingen bieden aan consumenten in meer dan 100 landen.

Over Dreams
Dreams werd opgericht in 1985 en is de grootste beddenspeciaalzaak van het Verenigd Koninkrijk. Met 2.000 werknemers in het Verenigd Koninkrijk verkoopt Dreams meer dan tienduizend matrassen, bodems en hoofdeinden per week aan klanten in het hele land via haar netwerk van meer dan 200 winkels en online.

Dreams is een trots Brits bedrijf dat producten in dit land maakt, zoals nu in de Dreams Bed Factory in Oldbury. Het bedrijf maakt momenteel honderdduizenden matrassen en bedden per jaar en levert deze vervolgens aan klanten in het hele Verenigd Koninkrijk via zijn verschillende bezorgcentra en speciale vloot van voertuigen.

Als onderdeel van haar missie om “Better Sleep for All” te leveren, heeft Dreams haar innovatieve Sleep Match technologie uitgerold naar haar winkels en is het trots om de officiële slaappartner te zijn voor Team Groot-Brittannië en Paralympics Groot-Brittannië.