Denemarken gaat voorzichtig uit de lockdown, die strenger was dan in Nederland. Winkels gaan weer open en een voorbeeld daarvan is de nieuwe showroom van het online merk ferm in Kopenhagen.

Op 19 juni gaat deze showroom, gelegen tussen de grachten in het centrum en de bekende vrijplaats Christiania, open. Het historische gebouw uit 1777 is van binnen zo kaal mogelijk gelaten om de ferm meubelen nog beter uit te laten komen. De ruimte meet in totaal 1.900 vierkante meter en zowel de showroom van 450 vierkante meter als de kantoren en de eerste ferm boutique zijn er gehuisvest. De boutique en de showroom zijn op de begane grond en deze zijn toegankelijk voor consumenten, opdrachtgevers, designers, pers en groothandels. Op de tweede en derde verdieping zijn de kantoren, designstudio van ferm en de logistieke afdeling gevestigd.

Eigenaar, CEO en oprichter Trine Andersen is uiteraard blij met deze plek. “Bezoekers krijgen nu de kans om binnen te treden in onze wereld en de meubelen zelf te ervaren. Ik ben trots op deze vestiging in onze thuisstad.” De Denen hebben ook afstandsregels na 19 juni: minstens 4 vierkante meter per bezoeker. Wij als Nederlanders kunnen er voorlopig hoe dan ook nog niet langskomen, want Denemarken heeft aangegeven ook na 15 juni nog geen bezoekers uit ons land te willen ontvangen. Want wij waren minder streng in onze lockdown dan zij, dus is er nog altijd kans op besmetting vanuit Nederland. Nog even geduld, dus. Een fraaie ruimte, dat staat vast.