De ronde tafel als metafoor voor samenwerking en broederschap

De nieuwste editie van Interior Business Magazine is weer verschenen. Deze editie staat voor een groot deel in het teken van de aanstaande voorjaarsbeurs in het Meubelhart die as maandag alweer aanvangt.

In een uitgebreide beursspecial wordt u van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het Meubelhart. Op de cover pronken de exposanten als Ridders van de Ronde Tafel, een metafoor voor samenwerking, gelijkheid en broederschap.. Samen staan de exposanten sterk, refererend aan de vorig jaar ingezette koers waarbij de exposanten meer samenwerken en ‘samen het meubelhart weer sneller laten kloppen’.

Een van de artikelen in de special is dan ook een verslag van een uitgebreid Ronde Tafel Gesprek met de exposanten waarin verschillende actuele thema’s de revue passeren. Uiteraard bieden wij onze trouwe lezers ook een uitgebreide representatie van het meubelaanbod in Beusichem. De exposanten brengen weer de nieuwste collecties, klaar om ontdekt te worden en bij te dragen aan het commerciële succes van de vele inkopers die Beusichem gaan bezoeken.

Nice to know: Vanwaar die verwijzing naar de Ridders van de Ronde Tafel?
In 1155 publiceerde de Normandische schrijver Robert Wace de eerste Franstalige roman over Koning Arthur: ‘Roman de Brut’. Het was een bewerking van de verhalen van Geoffrey van Monmouth, die Arthur voor het eerst als koning opvoerde in 1136. In de roman van Wace kwam de Ronde Tafel voor het eerst voor.

Wace introduceerde de Ronde Tafel omdat hij op één of andere manier duidelijk moest maken dat Koning Arthur niet meedeed aan de eindeloze ruzies en oorlogen tussen de verschillende Britse koninkrijkjes. Onder Arthur werden die koninkrijkjes immers verenigd. Hoe kon Wace nu aantonen dat Arthur alle koningen verenigde rond één doel en één vrede? Juist: door dat ook fysiek te doen. Ze zouden allemaal rond een grote ronde tafel zitten, met niemand aan het hoofd. De impact van een ronde tafel waaraan iedereen gelijk leek, was in de hoge Middeleeuwen groot. En niet alleen toen.

De Ridders van de Ronde Tafel als metafoor
Zoals veel (zo niet alles) in de verhalen van Koning Arthur was de Ronde Tafel een verzinsel. Het mooie van verzinsels in goede verhalen is echter dat ze een eigen leven gaan leiden. Wace heeft daarmee dus een verhaalelement toegevoegd aan de geschiedenis van Koning Arthur, dat de tand des tijds stevig heeft doorstaan. De Ronde Tafel was als thema was zo krachtig, dat het een metafoor werd voor samenwerking, gelijkheid en broederschap. Het zijn deze kenmerken die zo typerend zijn voor het Meubelhart Beusichem anno 2023.

Ga die fantastische collecties vooral bekijken.

LEES HIER DE ‘ONLINE BEURSSPECIAL’ WANT…MAANDAG STARTEN DE VAKDAGEN IN HET MEUBELHART BEUSICHEM