De projectverlichting van nimbus is onlangs toegepast bij het restaurant V8cht in Wenen. Dit fraaie restaurant, met tegels van de vloer tot aan het plafond, kijkt uit op de voormalige Fritz Lacke verffabriek in het zuidwesten van de Oostenrijkse hoofdstad.

In de zomer van 2021 opende het CDW (Classic Depot Wien) in de buurt van het beroemde Schönbrunn Palace. Dit elegante nieuwe gebouw won dan ook de BIG SEE Architecture Award 2021. Het gebouw herbergt 100 exclusieve ruimten voor klassieke en bijzondere auto’s en aanverwante bedrijven. Het restaurant V8cht op de derde verdieping is het kloppende hart van dit gebouw. De uitstraling van het restaurant sluit aan op de industriële omgeving. De verlichting van nimbus zorgt voor sfeervol licht in het restaurant, zo stelt de eigenaar Jan Christoph Pollak.

Het restaurant is 350 vierkante meter groot en kan binnen en buiten in totaal tot 99 gasten tegelijk ontvangen. Pollak benadrukt: “Het restaurant is niet alleen voor de klanten van CDW maar is ook beschikbaar voor lunches en diners voor groepen of bedrijven.” Architecten, Matthäus Wagner en Sebastian Illichmann ontwierpen het interieur van het restaurant en waren ook betrokken bij de herinrichting van het CDW. Ze kozen bij het restaurant voor tegels, staal (wanden) en hout (tafels) als materialen en dus ook voor de verlichting van nimbus.