Goed nieuws uit Noordrijn-Westfalen (NRW): de regering van de Duitse deelstaat heeft besloten dat vakbeurzen en congressen weer toegestaan zijn vanaf het einde van deze maand.

In het kader van de coronacrisis konden de deelstaten zelf al beslissen over het afbouwen van lockdown maatregelen. In NRW houdt dit in: de beperkingen voor het maximaal aantal personen op een oppervlak, zoals die ingesteld zijn aan het begin van de lockdown, zijn nu versoepeld. Dus kunnen vakbeurzen en andere zakeijke bijeenkomsten vanaf eind mei weer plaatsvinden. Zo deelde de minister van Economische Zaken van NRW, Professor Doctor Andreas Pinkwart vandaag mee.
Pinkwart: “De wederopleving van de economie is broodnodig. Want we bevinden ons in de grootste eonomische crisis sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Veel winkeliers hebben veel omzet verloren de afgelopen periode. Ik ben blij dat allle winkels snds gisteren weer open zijn, zowel grote als kleine zaken. Mensen willen weer kopen en dat hebben winkeliers hard nodig. We gebruiken de ruimte die we nu hebben om met name de hardst getroffen sectoren, horeca en toerisme, weer vlot te trekken op een verstandige en voorzichtige wijze. Stap voor stap moet de horeca proberen de omzet te halen van voor de crisis. Alleen op die manier kunnen ze perspectief bieden aan de 150.000 medewerkers in de horeca van onze bondsstaat.”
“Vakbeurzen en vakcongressen mogen, wanneer de infectiesituatie het toelaat en niet verslechtert, onder streng toezicht de deuren weer openen. NRW is de eerste staat die dit weer toelaat. Ook voor deze stap geldt dat we een afweging hebben gemaakt tussen gezondheid en economie en een balans hebben gevonden die niet in gevaar mag komen, want dan draaien we deze versoepeling weer terug.”
Kortom: vakbeurzen en vakcongressen onder strenge voorwaarden van persoonlijke bescherming afstand houden en een beperkt aantal deelnemers (hoeveel wordt niet vermeld) mogen vanaf 30 mei weer van start gaan in Noordrijn-Westfalen. Een hoopvol vooruitzicht voor de nog geplande najaarsbeurzen in ons land. Op de foto het parlement van NRW in Düsseldorf.