Bij Meubar en Evan heeft 2018 in het teken gestaan van de verbouwing. Belangrijke thema’s zijn verder het behouden van scherpe levertijden en internationalisering. Verkoopdirecteur Jean Claude Neirynck zegt: “Onze sleutelwoorden zijn flexibiliteit en levertijd. De fabriek is zodanig ingesteld dat we kort op de bal spelen en zowel grote volumes kunnen draaien als kleinere series waarmee we klanten exclusieve producten bieden dankzij een doorgedreven automatisering.”

De verbouwing bij Meubar en Evan wordt gedaan in drie fases. De derde fase gaat nu juist in. Neirynck: “Je moet je voorstellen dat de locatie er van bovenaf uitziet als een grote U, daarvan pakken we steeds een pootje aan.” Het doel van de verbouwing is om straks nog sneller te kunnen reageren op marktvragen en zowel volumes als kleine series zonder tijdsverlies te kunnen draaien. Meubar is sterk in het meeneemsegment en biedt sinds twee jaar de keuze om de meubelen ofwel gemonteerd ofwel als flatpack te leveren. Evan is is sterk in voorgemonteerde meubelen.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd op de plaats waar de oude fabriek nog staat. “Gekkenwerk eigenlijk,” lacht Neirynck. In de eerste helft van het jaar is er door de verbouwing enige vertraging in de levering gekomen. “Dat is echt door ruimtegebrek gekomen en inmiddels hebben we het logistieke stuk op weten te lossen. We gaan nu de laatste fase in en werken nog steeds op bepaalde lijnen in ploegverband om kort op de bal te kunnen blijven spelen.” De meubelmarkt is een vervangings- en investeringsmarkt, legt Neirynck uit. “Kijk, als een meubel kapot is, dan wordt het vervangen. Maar als dat dressoir net je smaak niet meer is en verder wel in orde, dan wordt de aankoop toch makkelijk uitgesteld. Wij gaan daarmee om door meubels te maken in een betaalbare prijsklasse, zodat we klanten toch eerder kunnen overtuigen van een investering in het interieur.”