De Meubelbeurs Brussel nog steeds op de agenda staat voor 8 tot 11 november. De organisatie: “We lieten u ook weten dat we als eerste ondersteuningsmaatregel onze facturatie voor dit jaar zullen aanpassen. Bij de standbevestiging zullen enkel dossierkosten, catalogus en verzekering aangerekend worden; het standgeld wordt pas in september gefactureerd.”

Dit was maar een eerste stap in het ondersteunen van de fabrikanten in deze covid-19 crisis. “Samen met de Raad van Bestuur werd besloten om onze ondersteuning aan de sector nog uit te breiden. We geven u de garantie dat het bedrag dat betaald werd voor standgeld en catalogus integraal teruggestort zal worden indien de Meubelbeurs 2020 door omstandigheden moet worden afgelast. Enkel dossierkosten (300€) en verzekering (1,20€/m²) blijven in dat geval verschuldigd. Deze garantie geldt uiteraard ook als u al was ingeschreven, dat spreekt voor zich. Daarmee neemt de Meubelbeurs Brussel het grootste financieel risico op zich. Al hopen we uiteraard samen met u dat de beurs gewoon kan doorgaan.”

De beursorganisatie is in elk geval optimistisch. “Het aantal besmettingen in Europa blijft ondanks de versoepeling van de maatregelen dalen. De economie trekt zich weer op gang en uit verschillende internationale onderzoeken blijkt ook dat de consument plannen heeft om meubelen te kopen. Het zijn gunstige signalen die ons voor de komende maanden positief stemmen.”

Tot slot nog een oproep: “We herinneren u er ook nog aan dat de periode voor het vroegboektarief verlengd werd tot 15 juni. Haast u dus om risicoloos aan dit voorkeurtarief in te schrijven!”