Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019 keert OBJECT Rotterdam terug in het architecturale HAKA-gebouw in Rotterdam. De beurs waar het snijvlak tussen design, kunst en handel in het interieur te zien is, betrekt deze editie alle verdiepingen van het enorme pand, tot en met de rooftop. Het weidse uitzicht over Rotterdam krijgen bezoekers erbij. Tientallen gevestigde namen, bekende designlabels en aanstormende ontwerpers doen mee. De beurs is onder Anne van der Zwaag uitgegroeid tot een designevenement van formaat op unieke Rotterdamse locaties.

 

Interdisciplinair platform

Een lang weekend zijn de lege, lichte ruimtes gevuld met eigentijds design, te kijk en te koop. Verschillende designdisciplines – product, meubel, mode, sieraden, grafisch, architectuur – zijn door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld en designers zijn zelf aanwezig om hun werk toe te lichten. OBJECT Rotterdam staat bekend als springplank voor jong talent en is dé plek om een nieuwe lichting designers te ontdekken.

 

Bruisend Vierhavensgebied

Het industriële HAKA-gebouw ligt aan de rand van het bruisende Vierhavensgebied. Het pand is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dit rijksmonument is aangekocht door Dudok Groep en wordt de komende jaren ontwikkeld tot een dynamisch bedrijfsverzamelgebouw met aantrekkelijke horeca en een rooftopbar. OBJECT Rotterdam biedt bezoekers nog vóór de bouwstart een kijkje in dit bijzondere industrieel erfgoed.