Lezen, werken en ontspannen: altijd in het perfecte licht. Occhio heeft zijn nieuwe Gioia-armatuurserie equilibrio genoemd, Italiaans voor “balans”.

Gioia equilibrio is een sculptuur die is gemaakt om bureaus en tafels thuis of in luxe kantoren te verrijken. Het ontwerp spreekt voor zich: elke nieuwe positie verrijkt een eindeloze reeks spannende vormen. De verfijnde materialen en kenmerkende vormen van de armatuur is een onmiskenbaar onderdeel van de Gioia-serie, welke bestaat uit de Gioia equilibrio, Gioia lettura en Gioia tavolo. De kop van Gioia is volledig vrij om te bewegen zonder beperking.

Occhio is, naar eigen zeggen, een van de meest vernieuwende ondernemingen in de verlichtingsbranche en Duitse marktleider op het gebied van hoogwaardige designlampen. Occhio, dat in 1999 werd opgericht door Axel Meise, hanteert een tegelijk eenvoudige en revolutionaire filosofie: vanuit de sterke overtuiging dat lichtkwaliteit staat voor levenskwaliteit, ontwikkelt het bedrijf holistische, multifunctionele lamp- en spotsystemen. “Met zijn onberispelijke design- en lichtkwaliteit wil Occhio ruimtes verbinden en volledige gebouwen voorzien van hoogwaardige verlichting”, zo stelt de Duitse fabrikant.