Groothandelsplatform Ankorstore verzorgt expositieruimte voor 67 onafhankelijke merken tijdens driedaags evenement

Amsterdam, 3 februari 2022 – Ankorstore, de naar eigen zeggen snelst groeiende marktplaats in Europa voor onafhankelijke merken en lokale retailers, biedt dit jaar 67 onafhankelijke home & lifestyle-merken kosteloos expositieruimte op de Trendz vakbeurs. Hiermee wil Ankorstore onafhankelijke merken ondersteunen in hun gezond economisch herstel en verdere groei.

Vakbeurzen zoals Trendz zijn belangrijke momenten waarop merken met retailers kunnen verbinden. Maar de evenementenbranche verkeert al jaren in onzekerheid, waardoor beurzen verplaatst of geannuleerd worden. Dat is een grote uitdaging voor onafhankelijke merken, voor wie vakbeurzen een significante investering zijn – zeker wat betreft tijd.

Ankorstore gelooft dat de onafhankelijke retailbranche niet zou moeten kampen met onzekerheid of noodgedwongen beurzen aan zich voorbij hoeven laten gaan. Daarom heeft Ankorstore expositieruimte ingekocht en 67 op het platform aangesloten merken uitgenodigd hun producten kosteloos tentoon te stellen.

“Het is onze missie om de onafhankelijke retail te ondersteunen”, zegt Stéphane Roy, Country Manager Ankorstore Nederland en België. “Merken en retailers met elkaar verbinden is daar een cruciaal onderdeel van. We vinden dat die verbinding zo laagdrempelig mogelijk moet zijn. Online geven we onafhankelijke merken en retailers deze mogelijkheid via ons platform. Het aanbieden van fysieke expositieruimte sluit daar perfect op aan. Het was dan ook een logische keuze lokale merken uit te nodigen voor Trendz.”

“Geweldig dat zo een groot platform aandacht geeft aan een authentiek merk met een verhaal als het onze”, zegt Silvan Glorie van Meuq designlampen. “Alleen hadden we dit nooit kunnen doen, maar Ankorstore support ons helemaal. Dit is nog maar het begin van onze samenwerking!”

“Vakbeurzen blijven heel belangrijk om klanten kennis te laten maken met onze producten, zodat ze er een echt gevoel bij krijgen”, aldus Ilse Hummelink van Lot83 lifestyle-accessoires. “Daarna kan ik ze doorverwijzen naar Ankorstore voor mijn verkoop.”

De Trendz vakbeurs vindt plaats op 6, 7 en 8 februari 2022 in de Evenementenhal Gorinchem.

Over Ankorstore
Ankorstore is een gecureerde marktplaats voor onafhankelijke merken en lokale retailers. Ankorstore biedt retailers de tools en gebruiksvoorwaarden om hun business te laten groeien en te managen en stelt merken in staat om hun groothandelsactiviteiten over heel Europa uit te breiden. Ankorstore werkt samen met meer dan 200.000 onafhankelijke retailers en 15.000 merken in 22 EU-landen en het Verenigd Koninkrijk. De onafhankelijke retailsector is zo’n biljoen euro in Europa waard en omvat ongeveer 2 miljoen onafhankelijke retailers (bron INSEE, GFK, Eurostat). Ankorstore heeft in de eerste 2 jaar van haar bestaan een totaalbedrag van 365 miljoen euro opgehaald aan investeringen. Ankorstore werd in november 2019 opgericht door vier Franse e-commerceondernemers: Pierre-Louis Lacoste (voormalig Etsy country manager), Nicolas d’Audiffret en Nicolas Cohen (oprichters van A Little Market) en Mathieu Alengrin (voormalig Head Engineer bij Vestiaire Collective). Het bedrijf heeft kantoren in Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn en Stockholm en telt 400 medewerkers. Bezoek voor meer informatie www.ankorstore.com.