Detaillist Jelle Prummel, eigenaar van Prummel Meubelen in Stadskanaal, was op NPO radio 1 in het Radio 1 Journaal te horen over de uitdagingen die hij ervaart bij het vinden van opvolging voor zijn bedrijf. Het familiebedrijf bestaat 112 jaar, loopt zeer goed, maar Jelle en zijn vrouw Ria willen met pensioen en de drie zonen willen het bedrijf niet voortzetten.

Luister hieronder via de link naar de desbetreffende reportage waarin Jelle, echtgenote Ria en zoon Mike aan het woord komen. In het komende nummer van Interior Business Magazine een uitgebreid interview met Jelle over deze problematiek die veel meer ondernemers treft, ook in de meubelbranche, dan dat wellicht wordt aangenomen. Tegelijkertijd zijn het juist familiebedrijven die zich weten aan te passen aan veranderende omstandigheden, zo stelt Arend Jan Thomassen van de brancheorganisatie van familiebedrijven FBNed.

https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/f0c30755-3d85-46e9-9518-b61a08e322f9/kleine-winkels-vinden-moeilijk-opvolger-kinderen-studeren-in-plaats-van-zaak-overnemen