Home24 opent een winkel in Keulen van 8.000m2 waar geretourneerde producten worden aangeboden én waar de hardlopers uit het nieuwe assortiment worden gepresenteerd. De outletwinkel in Keulen is niet de enige fysieke winkel die de laatste tijd is geopend, wel de grootste. De outlet is gevestigd in Keulen-Marsdorf, een verzorgingsgebied van ongeveer 3,5 miljoen mensen.

Home24 noemt zichzelf het leidende online platform op het gebied van wonen in Europa en Brazilië. Op 22 februari openden ze een mega outlet en showroom met nieuwe producten aan de Max-Planck-Strasse nummer 7 in Keulen. De winkel is 8.000 vierkante meter en telt vier verdiepingen. Klanten vinden er steeds wisselende meubelen, verlichten en accessoires. Home24 verkoopt in Keulen hun prototypes en retouren met kortingen tot 80 procent op de reguliere online prijs. Tijdens de opening stonden er zo’n 5.000 artikelen in de zaak.

Christoph Cordes is mede-eigenaar van de formule. In een persbericht zegt hij: “Voor klanten zijn mooie koopjes te vinden in de outlet en voor ons is het een manier om op een gedecentraliseerde manier geretourneerde producten opnieuw in de markt te zetten en daarmee onze kosten te reduceren.”

Home24 heeft met de opening van de winkel in Keulen vier outlets in Duitsland. Andere vestigingen zitten in Berlijn en Bottrop. Daarnaast heeft Home24 nog eens negen winkels waar het nieuwe assortiment wordt gepresenteerd.

Wat anders is aan de showroom in Keulen is de integratie van een showroom van 350 meter met nieuwe spullen waar de klanten de look and feel kunnen ervaren van wat op de website wordt aangeboden.

Showroom zijn belangrijk in de multichannel strategie van Home24. “Het persoonlijke contact met klanten in de winkels zorgt voor een extra motivatie om online meubelen te kopen,” valt in een verklaring te lezen.

Home24 biedt meer dan 100.000 artikelen  aan van zo’n 500 leveranciers. Het hoofdkantoor zit in Berlijn en wereldwijd werken meer dan duizend mensen voor het bedrijf. Home24 is actief op zeven Europese markten: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, België en Italië.