Als reactie op het bericht dat Eijerkamp de fysieke winkels voorlopig heeft gesloten ontvingen we een reactie van Sytsma Antiek & Woonaccessoires uit Sneek. Zij hebben de deuren op 15 maart al gesloten.

“Wij zijn al dicht gegaan op eigen iniatief sinds 15 maart omdat we merkten dat we de winkel vol kregen met moeders met kinderen( met snotneuzen..) die zich verveelden.Wij hopen dat het kabinet dit jaar de zelfstandigenaftrek enorm verruimt om het gat op te vangen voor de winkels zonder personeel ( wij werken met zzp’ ers) want wij hebben momenteel nul inkomen en wel kosten.”

Navraag bij Lasas en Loekov in Den Haag (eerder met een interview in Interior Business Magazine) leverde op dat zij de deur dicht hebben, maar nog niet op slot. De tijd wordt besteed aan verbouwen en het publiek wordt niet aangemoedigd om langs te komen. Doen zij dit toch, dan dient er anderhalve meter afstand te worden gehouden tot elkaar. Bij Bentveld Interieurs in Leiden is de deur ook dicht en deze gaat alleen open wanneer er van te voren is gebeld met de winkel. Ook hier wordt ondertussen verbouwd. Tikken bezoekers op het raam dan wordt er eerst gevraagd wat men wil komen doen, want ook hier heeft men geen behoefte aan mogelijke virusdragers die de tijd komen doden met rondneuzen en die toch niet van plan zijn om iets te kopen.