Samen de schouders er onder!

Waar voorheen de exposanten van de twee overgebleven hallen in Beusichem geen stap in elkaars hal waagden heeft dit gevoel van concurrentie plaatsgemaakt voor positieve saamhorigheid. Dat is de boodschap van Samien Blaauwendraad en Victor Bockweg aan de vooravond van de komende editie van de vakdagen in Beusichem. Victor: “Ik zie het als een tweede leven voor het Meubelhart.” Samien: “Het bruisende gevoel is weer terug in het Meubelhart. We hebben de klokken gelijkgezet.”

Zowel Samien als Victor zijn nuchter in hun analyse van hoe het de laatste jaren verliep tijdens de vakdagen in het voor- en najaar: bezoekers konden niet aan de indruk ontkomen dat er twee zeer concurrerende organisaties waren die schoorvoetend samenwerkten. Victor: “Dat is nu helemaal veranderd. De samenwerking tussen beide hallen is uitstekend. Er is een exposantenraad opgericht waarin bedrijven uit beide hallen zitting hebben en waarin we samen bespreken wat de beste koers is voor Beusichem. Deze twee gezamenlijke inkoopmomenten per jaar zijn superbelangrijk, zowel voor de exposanten als voor de bezoekers. Want de bezoekers hebben de gelegenheid om alle exposanten op dezelfde dag te kunnen bezoeken: efficiënt en inspirerend. Dus moeten we er samen voor zorgen dat de bezoekers zich thuis voelen en de twee hallen vanaf nu als één geheel zien.”

Buren
Samien omschrijft de situatie van voorheen als buren die nooit bij elkaar op de koffie kwamen. “Met de exposantenraad hebben we dit koffie drinken letterlijk gedaan. Dat beviel zo goed dat het idee van een barbecue voor alle exposanten spontaan ontstond. Dit gaat nu op de dinsdag plaatsvinden. Het animo is bij iedereen heel groot. Het is een laagdrempelige manier om ervaring en informatie met elkaar uit te wisselen.” Ze geeft een voorbeeld van de stappen die zijn gezet sinds de exposantenraad in het leven is geroepen: “Iets heel eenvoudigs: de datum van de inkoopdagen. Daar waren we nu heel snel uit. Iedereen staat er achter. Dat gevoel van saamhorigheid vind ik erg fijn en ik hoop dat het straks ook afstraalt op de bezoekers.” Victor beaamt dit gevoel: ”Samen de schouders er onder om zo de bezoeker zich nog meer thuis te laten voelen in Beusichem. Dit positieve gevoel moeten we vasthouden en dit gaat ook gebeuren, denk ik. De handel is voor iedereen goed geweest de afgelopen periode, dat vertrouwen in de markt moeten we doortrekken met alle partijen. Dan kopen de bezoekers straks in september opnieuw vol vertrouwen met grote hoeveelheden in.”

Actie
Samien en Victor wijzen op de aantrekkelijke actie voor de bezoekers waar alle exposanten aan deelnemen: bij iedere inkoopactiviteit ontvangt de bezoeker een tegoedbon voor een bijzonder biertje van verschillende streekbrouwerijen. Samien: “Bij hoe meer verschillende exposanten je iets inkoopt, hoe meer verschillende biertjes je ontvangt. Deze kan je later zelf nuttigen , maar ook bijvoorbeeld weggeven in een actie in de winkel.” Victor: “Omdat iedere exposant deelneemt is het dus mogelijk om heel veel verschillende bieren te verzamelen. Het zal zeker bijdragen aan de gezellige sfeer straks in Beusichem.” Hij verwacht veel bezoekers in september, niet alleen vanwege de noviteiten en de behoefte aan nieuwe items in de winkel na de goede omzetten van de afgelopen maanden: “De angst voor een evenement als dit is kleiner geworden door het grote aantal vaccinaties. Uiteraard houden we ons aan de geldende regels voor afstand houden en hygiëne van het RIVM, maar ik verwacht een levendige en enthousiaste editie.” Samien: “Het wordt weer ouderwets gezellig, dat voel ik. Zowel de bezoekers als de exposanten gaan dit zeker merken!”

Exposant: Kler

 

Meubelhart Beusichem Special

Interior Business Magazine maakte een Meubelhart Beusichem Special. Deze is hier in zijn geheel digitaal te lezen.