Op 22 mei ging de Duitse beddenfabrikant Oschmann Comfortbetten failliet. Sinds 28 juli is er een doorstart dankzij de volledige overname door Polipol, zo meldt het gerechtshof in de Duitse stad Coburg. Een Asset Deal, in goed Duits.

Polipol neemt in het kader van een Share Deal ook Living Furniture Europe (LFE) in Polen over. In deze fabriek werken ongeveer 150 medewerkers. De volledige productie van Oschmann bedden blijft bij deze fabriek in Polen, met uitzondering van de monsters die elders worden geproduceerd. Er is een nieuwe directie aangesteld bij de fabriek. Polipo gaat de productie moderniseren, optimaliseren en voorbereiden op de toekomst. Het moet weer een betrouwbaar merk worden, zo stelt de nieuwe eigenaar.

Het bedrijf heet na de doorstart voluit Oschmann Comfortbetten GmbH & Co. KG en zal met de traditie van handgemaakte gestoffeerde bedden een belangrijk onderdeel vormen binnen de Polipol ondernemingsgroep.  Oprichter en CEO van Polipol,Gerd Hemmerling: “We verheugen ons er op dat we met onze ervaring in de markt Oschmann weer de oude glans kunnen geven en zetten ons volledig in om de problemen van voorheen wat betreft leveringen, kwaliteit en betrouwbaarheid zo snel mogelijk te elimineren.“

Het grootste deel van de vestiging in Coburg blijft tot 31 december bestaan en zal vanaf 1 januari 2021 ondergebracht worden bij de vestiging in Diepenau. De dagelijkse leiding en de buitendienst blijven zoveel mogelijk gehandhaafd. Tijdens de huisshow in Diepenau van september zal de nieuwe collectie worden gepresenteerd aan inkopers en detaillisten, evenals de nieuwe topman van Oschmann (want die is er wel degelijk): Marc Greve. Hij zegt: “Klanten moesten de laatste tijd veel geduld hebben met Oschmann en dat heeft veel kapotgemaakt. Met ons nieuwe team doen we er alles aan om het geschonden vertrouwen te herstellen bij oude klanten en ook nieuwe klanten te werven.  Dit doen we met een goede prijs/kwaliteit verhouding en betrouwbaarheid in leveren. Dit gaat niet van vandaag op morgen lukken, maar door hard te werken zullen de eerste positieve resultaten hopelijk binnenkort al zichtbaar zijn. Op de middellange termijn willen we de omzet van Oschmann in 2018, ongeveer 60 miljoen euro, weer halen en daarna uitbreiden.”