De Belgische leverancier Passe Partout is altijd bezig met nieuwe modellen en ook voor deze editie van de Vakdagen in De Woonindustrie laat het bedrijf uit Temse onder andere 2 nieuwe banken en een nieuwe tafel zien.

Medusa is de naam van een bank met trendy organische vormen. Directeur Dirk Steenbeke van Passe Partout: “We hebben voor dit model met deze ronde vormen de rompen moeten aanpassen. Het hoekelement lijkt wel een whirlpool; iedereen wil erin springen.” De bank heeft pocketveren en is voorzien van memoryschuim. Medusa is te zien in Nieuwegein in een grote opstelling.

De nieuwste eettafel van Passe Partout heet Bardi en is vernoemd naar Lina Bo Bardi (1914-1992), een Braziliaanse architect met Italiaanse roots die haar tijd ver vooruit was en die bekend is geworden door het door haar ontworpen modernistische Casa de Vidro (Glazen Huis) in het regenwoud bij Sao Paulo waar ze woonde en werkte. De eiken eettafel is ontworpen door de dochter van Dirk en debuteerde tijdens de Meubelbeurs Brussel afgelopen jaar: “Ik heb met opzet niemand verteld wie het heeft getekend om zo het geklets over de vader die zijn dochter promoot te voorkomen. Gewoon neergezet en de reacties afgewacht. Die waren zeer positief.”

Axel Enthoven maakte de ruwe schetsen voor de Tulip, een tulpvormige bank. Samen met het team van Passe Partout werd het ontwerp door hem verfijnd. Ook deze bank was voor het eerst te zien in Brussel en won een Balthazar. “De reacties in Brussel waren goed. We gebruiken voorgevormd hout om tot deze bijzondere, uitlopende vorm te komen. We zoeken altijd naar nieuwe vormen zonder onze klanten van ons te vervreemden of de concurrentie klakkeloos na te bootsen. Ik zeg vaak: we volgen de stippellijntjes met een dikke stift zodat we er iets overheen gaan en toch nog goed te volgen zijn.”

Hij geeft aan dat hij de ontwikkelingen in de kleding en de auto-industrie op de voet volgt om zo te zien waar het heen gaat met vormen, kleuren en materialen. Wat dat laatste betreft noemt hij de Green Care collectie stoffen van Beaulieu, gemaakt van ingezamelde PET flessen: “Deze stoffen lopen goed binnen onze collectie. Ze zijn voorzien van een easy care oppervlak waardoor de stoffen ook goed te reinigen zijn. Maar de voornaamste bron van succes is dat het mooie stoffen zijn. Daar komen onze klanten op binnen. Vervolgens horen ze dat het eenvoudig te reinigen is en als klap op de vuurpijl: gemaakt van gerecyclede PET flessen. Ja, dan is men helemaal enthousiast.”

Medusa, Bardi en Tulip zijn te bewonderen op de ruime stand van Passe Partout op De Woonindustrie vanaf 6 februari.