Met trots vermeldt De Woonindustrie (DWI) de komst van het merk jankurtz (foto hierboven), puristisch design voor binnen en buiten, in showroom B110 op de eerste verdieping.

Een korte beschrijving van het merk door het merk zelf: “Midden jaren 1990 startte Jan Kurtz met de firma jankurtz in Affalterbach (D) met een collectie tuinmeubelen, waaronder het Italiaanse merk Fiam dat toen al  zeer succesvol was met de iconische Spaghetti chair. Inmiddels is de collectie sterk gegroeid en onderverdeeld in Summer, Living en Seating. Van comfortabele loungebanken,  tot deckchairs en stoelen van diverse materialen. Tafels met massief houten, keramiek of betonnen bladen, in de collectie van jankurtz zijn ze te vinden. Ook heerlijke fluffy relaxkussens waarmee je in een zwembad kunt drijven, terrasmeubelen en parasols.”

3C Gruppe breidt uit bij DWI met de komst van het merk Candy Sleep (foto hieronder) in showrooms B105 en B109 op de eerste verdieping. 3C Gruppe omschrijft Candy Sleep als volgt: “Als stoffeerspecialist hebben we reeds langere tijd succes in luxe gestoffeerde bedden. Mede door de uitbreiding naar comfortabele trendy slaapbanken, is ons merk Candy Sleep ontstaan. Met deze diversiteit aan gestoffeerde meubelen en stijlen binnen de 3C Gruppe, bieden we de ondernemers en hun medewerkers nog meer gemak en focus; alles bij 1 leverancier met dezelfde vertrouwde contactpersonen in binnen- én buitendienst. Onze Candy Sleep slaapbanken zijn multi-functioneel en comfortabel en bieden voor iedere compacte ruimte een oplossing. Of het nu voor een logeerkamer bedoeld is of voor een studio, voor een vakantiewoning óf voor de in opkomstzijnde ´tiny houses´, met de Candy Sleep slaapbanken, krijgt u een stoere bank met alle comfort die nodig is voor een goede zit- én nachtrust.”

Naast jankurtz en Candy Sleep verwelkomen we tevens dBodhi, EGLO Verlichting met het Stars of Light, LS Bedding, Eurotex, 312 Interiors, Jutzler en SITS bij de Woonindustrie. Tijdens de Vakdagen zullen ook de collecties van Actona en Himolla te zien zijn.

BKS Meubelen breidt wederom uit met een extra showroom. Vanaf de Voorjaarsvakdagen zal B038 ingericht zijn met een collectie van massief houten meubelen. JR Collections, Jaap Rebel, toont Beatris Collection in een geheel vernieuwde showroom B096, voor velen een bekende plek op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping heeft Tekvor Care uitgebreid met een extra showroom; C004. Er is gekozen voor meer ruimte om zo de specifieke collectie zorgbedden te kunnen tonen.

De voorjaarseditie van de vakdagen begint aanstaande zondag 6 februari en loopt via maandag 7 en dinsdag 8 door naar maandag 14 en dinsdag 15 februari bij De Woonindustrie in Nieuwegein.

Een uitgebreide voorbeschouwing leest u in de nieuwste editie van het magazine, deze week verschenen.